El teu banc és realment ètic? (i altres notícies de Finances Ètiques)
Butlletí Electrònic d'Oikocredit Catalunya
Gener 2023

La teva entitat financera és realment ètica?

En aquest primer butlletí de l'any et presentem una nova eina de l'organització FETS per saber si la teva entitat financera és realment ètica o bé t’enganya amb estratègies de "Greenwashing".

També hi adjuntem el missatge de principis d'any de la Mirjam 't Lam, la nostra directora general, així com algunes novetats de projectes finançats recentment o la nostra adhesió a la plataforma Spainsif d'inversió sostenible i responsable.

I no oblidis seguir-nos a xarxes socials per estar al corrent de totes les activitats que tenim programades per a aquests propers mesos!

 

Com d'ètic és el teu banc? Descobreix-ho a l'Escàner de les Finances Ètiques

L'Observatori de les Finances Ètiques presenta aquesta eina metodològica per valorar en quin grau les entitats financeres compleixen els 5 principis de les Finances Ètiques, i contrarestar així les males praxis de Greenwashing de moltes d'elles.

Consulta on és el teu banc al rànquing >
 

Reflexions de la Mirjam 't Lam, Directora General d'Oikocredit, per al 2023

La Mirjam reflexiona sobre el passat i el futur d'Oikocredit, parla de la nova estratègia 2022-2026, del nou model de captació de capital, i de com maximitzar l'impacte social de l'organització.

Llegir-ne més >
 

Oikocredit entra a formar part de Spainsif

Des d'aquest 2023, Oikocredit forma part de la plataforma Spainsif, on pretén establir sinergies amb altres entitats del sector i aportar la seva visió de les Finances Ètiques i la inversió d'impacte des de la seva experiència cooperativista de més de 48 anys.

Llegir-ne més >
 

Oikocredit inverteix 5 milions de dòlars a Yellow per donar suport a l'energia solar a l'Àfrica

Yellow utilitzarà el préstec d'Oikocredit per proporcionar electricitat i connexions mòbils a més llars de baixos ingressos a Malawi, Ruanda, Uganda i Zàmbia.

Coneix els detalls d'aquesta inversió >
 

Notícies locals

Inauguració d'exposició amb tast de xocolata a la UdG

Aquest 1 de febrer s'inaugura l'exposició "Desenvolupament en positiu" a la Facultat d'Econòmiques de la Universitat de Girona (UdG). Hi serà les properes setmanes, i l’acte d’inauguració comptarà amb un tast de xocolata de Comerç Just, coorganitzat amb LaCoordi.cat.

Llegir-ne més >
 

La Febrerada: 1a Festa i Trobada de l’ESS de Barcelona

El proper 10 de febrer des d’Oikocredit participarem a «la Febrerada», la primera trobada festiva i de reflexió de l’economia social i solidària (ESS) de Barcelona. Amb sessions inspiracionals i de debat entre les 12h i les 17:30h, i després espectacle i concerts a l’espai Paral·lel 62.

Consulta’n el programa i inscriu-t’hi! >
 

Properes activitats

Coneix les activitats i tastos que organitzarem en diverses ciutats aquestes properes setmanes per a impulsar el desenvolupament dels països del Sud i el treball d’Oikocredit.

Accedeix a l'agenda >
 
Segueix-nos a:

Oikocredit Catalunya - Casp 43, baixos. 08010 Barcelona - T: 93 441 63 06 - catalunya@oikocredit.org