Resultats del segon trimestre i nous projectes finançats
logo Oikocredit
Butlletí Electrònic d'Oikocredit Catalunya
Agost 2023

Resultats trimestrals i nous projectes finançats

En aquest butlletí repassem els resultats i principals fites de la cooperativa durant el segon trimestre del 2023.

També t’expliquem la història de tres organitzacions sòcies que estem finançant, i et compartim un article sobre què es considera un tipus d'interès just en el sector microfinancer.

Entre les novetats locals, et recordem que aquest setembre finalitza el període d'inscripció per a participar als Oikocredit Journeys del 2024, unes propostes de viatge per a visitar projectes del Sud als quals donem suport.

I finalment, t'animem a consultar la nostra agenda d'activitats, ja que aquest nou curs en tindrem un munt de programades. Entre d’altres, diversos tastos de xocolata de Comerç Just, formacions sobre Finances Ètiques o la visita de representants de l'organització Jardín Azuayo a l'Escola d'Economia Social d'Osuna.

 
agricultors de Paraguai

Informe trimestral 2T 2023: els resultats aguanten el tipus en un context desafiador

Quatre vegades a l'any, Oikocredit publica fets i xifres clau sobre el trimestre anterior. A continuació oferim més detalls als nostres inversors/es i a la resta de grups d'interès en Oikocredit.

Llegir més >
 
dona benficiaria d'un microcrèdit

Inclusió financera: què és un tipus d'interès just?

Quan es tracta de microcrèdits a comunitats vulnerables, sovint es planteja la qüestió dels tipus d'interès. Són justes les taxes que les persones prestatàries paguen als prestadors?

Conèixer-ne més >
 
acte públic del llançament del bo social de Jardín Azuayo

Oikocredit, BID Invest i Cooperativa Jardín Azuayo anuncien innovador bo social de diversitat i inclusió

La inversió combinada de US$ 20 milions augmentarà els serveis de la cooperativa equatoriana d'estalvi i crèdit per a dones i emprenedors de baixos ingressos.

Llegir-ne més >
 
CEO i COO de Prestamype

Suport a les PIME peruanes mitjançant préstecs digitals

Oikocredit participa en una ronda Pre-Sèrie A de US$ 5 milions en l'empresa peruana de tecnologia financera (fintech) Prestamype per a fer costat a micro i petites empreses al Perú.

Coneix més sobre aquesta fintech >
 
casa africana il·luminada de nit amb equip de baobab+

Un nou préstec d’Oikocredit ajuda a il·luminar 40.000 llars a Costa d'Ivori

L'empresa social Baobab+ Cote d'Ivoire (a la foto de portada d'aquest butlletí) ampliarà l'accés a l'energia renovable i els productes digitals a Àfrica, amb 1,2 milions d'euros en nou finançament d’Oikocredit.

Més sobre aquest préstec de renovables >
 

Notícies locals i properes activitats

Oikocredit Journeys, turisme responsable a Kenya (en bici) i Perú (sobre cafè).

Última crida per als dos "Oikocredit Journeys" del 2024

T'agradaria experimentar el treball d'Oikocredit de primera mà? T'agradaria comprendre millor com les nostres iniciatives transformen vides i comunitats? T'agradaria fer nous contactes amb persones d'idees afins mentre fas turisme responsable?

Més informació sobre els viatges a Kenya i Perú >
 
Sessió de formació sobre Finances Ètiques

Formacions sobre Finances Ètiques

Els mesos de setembre i octubre tenim programades tres formacions específicament dirigides a organitzacions socials, encara que també estan obertes al públic en general. En elles coneixerem tots els serveis que ofereixen les entitats de Finances Ètiques al nostre país.

Aprèn com canviar-te a la banca ètica! >
 
Agenda

Properes activitats

Exposicions, tastos i maridatges de Comerç Just, Fires Biocultura, formacions per a entitats, rutes turístiques sobre el cafè... Consulta totes les activitats que farem aquests pròxims mesos per a impulsar el desenvolupament dels països del Sud i el treball d’Oikocredit.

Accedeix a l'agenda >
 
Segueix-nos a:

Oikocredit Catalunya - Casp 43, baixos. 08010 Barcelona - T: 93 441 63 06 - catalunya@oikocredit.org