Inversions en accés a l'aigua i suport a les pimes.
logo Oikocredit
Butlletí-e d'Oikocredit Catalunya
Juliol 2024

Finances per a l'accés a aigua i sanejament

Aquests dies de terrible calor és quan ens adonem de com d'important és disposar d'aigua. Però segons les estimacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i UNICEF, al voltant de 2.000 milions de persones arreu del món encara no tenen accés a serveis d'aigua potable bàsics. Per això, dins de la nostra nova estratègia de desenvolupament comunitari, un dels pilars és el finançament de projectes que facilitin l'accés a aigua potable i sanejament. En aquest butlletí t’expliquem la nostra última associació en aquesta línia amb Water.org.

També compartim informació d'un projecte fintech que hem finançat recentment a Indonèsia, el resum i gravació del nostre últim seminari web sobre microfinances, i un parell d'articles per animar-te a reflexionar sobre l'actual sistema financer, l'ús que donem als nostres diners, i les alternatives que ja existeixen.

Et desitgem un bon estiu! (Amb accés a aigua i una mica de fresca!). I ens llegim de nou el mes vinent.

 
Logotip de Water.org

Nova col·laboració en matèria d'aigua, sanejament i higiene (WASH) amb Water.org

L'associació estratègica amb Water.org abordarà els desafiaments en la prestació de serveis WASH a nivell comunitari, inicialment a Amèrica Llatina.

Llegir-ne més >
 
Equip de Batumbu, filial indonèsia de Validus

Una nova organització sòcia d’Oikocredit cobreix les necessitats de capital de les pimes a Indonèsia

El préstec de 2,4 milions d'euros a la fintech Validus i la seva filial Batumbu amplia la inclusió financera amb serveis financers assequibles i adaptats a les necessitats de les pimes.

Llegir-ne més >
 
Seminari web sobre microfinances del 15 de maig

Resum del Seminari web sobre microfinances

Ja està disponible el resum i la gravació del seminari web del passat 15 de maig sobre "Introducció al Món de les microfinances", una veritable "Masterclass" per a comprendre tot el que hi ha darrere dels microcrèdits.

Llegeix-ne el resum o recupera'n el vídeo >
 
Web: Escàner de les Finances Ètiques

Consulta si el teu banc és tan sostenible com et diu

Alguna vegada ja hem fet difusió d'aquesta eina per a conèixer en quin percentatge les entitats financeres compleixen els criteris de les finances ètiques. Aprofita l'estiu per comprovar si el teu banc és realment responsable, i en cas negatiu, passa't a la banca ètica!

Visita la web de l'Escaner.dineretic.org >
 
Seu del BBVA. Fotografia de Sloumou a Pexels

[Blog] La mida sí que importa! Sobre finances i oligopolis

Independentment de com acabi la història, la recent notícia sobre la voluntat del BBVA de comprar el Banc Sabadell ens hauria de fer reflexionar, i molt. Més fins i tot després que el 2023 fos un any rècord en beneficis del sector bancari espanyol.

Llegeix l'article d'opinió al nostre Blog >
 
Segueix-nos a:

Oikocredit Catalunya - Casp 43, baixos. 08010 Barcelona - T: 93 441 63 06 - catalunya@oikocredit.org