Educació i Finances Ètiques, oferta de feina, i molts actes més.
Butlletí Electrònic d'Oikocredit Catalunya
Març 2022

Finances Ètiques i Educació per al Desenvolupament

En aquest butlletí, recollim una entrevista a la Mirjam ´t Lam, nova directora general d’Oikocredit. També repassem noves col·laboracions que hem posat en marxa en matèria d'educació, així com els resultats d'una enquesta enviada a clients i clientes finals de les entitats microfinanceres a les que Oikocredit dóna suport, per veure els canvis que s'han produït en les seves vides des que va arribar el Covid.

A nivell local, compartim una interpel·lació als polítics del País Basc que ens arriba des de Finantzaz Haratago, una oferta de feina, una notícia amb les activitats que estem planificant per a donar a conèixer Oikocredit en moltes ciutats, la invitació a unes jornades sobre educació financera crítica per finals d’abril, i unes reflexions sobre la guerra i els orígens de les Finances Ètiques, en un moment en que precisament caldria invertir més que mai en pau i desenvolupament.

 

Enquesta als clients/es de les nostres organitzacions sòcies

Una enquesta digital realitzada als clients/es de cinc proveïdors de serveis financers amb els quals treballa Oikocredit ha revelat com aquestes persones perceben els canvis que s'han produït en les seves vides en els últims 12 mesos, des de l'impacte del Covid-19 fins a la major participació en les decisions familiars.

Llegeix la notícia >
 

Entrevista amb la nostra nova Directora General

La Mirjam 't Lam va ser nomenada Directora General d’Oikocredit el passat desembre. En l'entrevista ens parla de la seva trajectòria, del que la inspira i del que veu per davant per a Oikocredit.

Llegeix l'entrevista >
 

Col·laborar per l'educació

En molts països, l'accés a l'educació està molt vinculat a la renda. El Director Regional d’Oikocredit a Àfrica, en Hans Perk, explica la importància de la nova associació d’Oikocredit amb Opportunity International en matèria d'educació.

Llegeix l'entrevista >
 

Notícies locals

Per quan una educació econòmica crítica?

Per quan una educació econòmica que doti a l'alumnat d'eines i capacitats per a comprendre els impactes del sistema financer sobre la societat i el planeta? Aquesta és la pregunta que Finantzaz Haratago planteja als polítics del Parlament Basc a través de la web d’Osoigo. Ens dónes un cop de mà signant aquesta sol·licitud?

Vull signar >
 

Calendari d'activitats 2022

El 2022 serà un any ple d'activitats sobre les Finances Ètiques en moltes ciutats. Les properes a Catalunya: tast de xocolata de Comerç Just el 2 de maig, fira Biocultura a Barcelona, i jornada viatgera a Altaïr el dijous 12 de maig.

Llegeix la notícia >
 

Oferta de feina: Tècnic/a de comunicació i marketing

A Oikocredit Catalunya cerquem una persona per cobrir les tasques de comunicació i marketing durant una baixa de paternitat de dos mesos. Aprofita l'ocasió per treballar en les Finances Ètiques i aportar el teu granet de sorra per canviar el món!

Consulta l'oferta >
 

Jornades d'educació financera crítica de la RedEFES

Els propers 29 i 30 d’abril se celebraran les III Jornades de la RedEFES, en la qual participem activament, amb l’objectiu d’impulsar una educació econòmica més crítica i plural, coneixent i intercanviant experiències educatives d’arreu del territori que ens demostren que una altra economia és possible, urgent i necessària.

Consulta'n el programa >
 

La guerra i l'origen de les Finances Ètiques

Cap als anys 60 del segle passat van començar a aparèixer les primeres entitats de Finances Ètiques a nivell mundial com a resposta a l'Apartheid o la guerra del Vietnam. Més de mig segle després, desgraciadament, l'ús ètic dels diners segueix sent més necessari que mai.

Reflexions sobre les guerres i les finances >
 
Segueix-nos a:

Oikocredit Catalunya - Casp 43, baixos. 08010 Barcelona - T: 93 441 63 06 - catalunya@oikocredit.org