Sortir de la crisi finançant les pimes: l'espai del mig
Butlletí Electrònic d'Oikocredit Catalunya
Desembre 2020: Recapitulant l'any

El finançament de les pimes, l’espai del mig per sortir de la crisi

Aquest butlletí arriba a finals d’un any que ha estat ple de reptes, però en el que també hem celebrat els 45 anys d’Oikocredit Internacional i 20 d’anys d’Oikocredit Catalunya, i comencem amb el vídeo del nostre aniversari per a celebrar aquesta fita, i recordar-nos que la nostra feina segueix sent necessària després d’aquest temps, i amb la pandèmia ara és més rellevant que mai. Al vídeo escoltarem en Thos Gieskes, Director Executiu d’Oikocredit, repassant la nostra història de 45 anys i com es va fundar Oikocredit.

Quaranta-cinc anys després, continuem anant on es necessita el nostre treball. En aquest butlletí destaquem a les petites i mitjanes empreses (pimes), finançant el que sovint s’anomena el "missing middle" o espai del mig que falta, la bretxa entre les microempreses i les grans empreses. Molts experts reconeixen que les pimes són la columna vertebral d'una economia pròspera, però el sector de les pimes està desatès per les institucions financeres. Això fa que el treball amb les organitzacions sòcies que financen a les pimes sigui especialment important per a Oikocredit.

També us portem altres notícies i una crida de voluntariat, i aprofitem l’ocasió per desitjar-vos un molt bon any 2021, ple de salut, solidaritat i Justícia Global.

 

Celebrant 45 anys d’Oikocredit

En aquest breu vídeo en Thos Gieskes, Director Executiu d’Oikocredit, recorda la visió dels nostres fundadors en celebrar els 45 anys d’Oikocredit

Mira el nostre vídeo d'aniversari de 45 anys >
 

Inversió de capital a BizCapital

Una de les últimes inversions de capital d’Oikocredit és per a la fintech BizCapital, un dels principals prestadors en línia per a petites i mitjanes empreses (pimes) al Brasil.

Llegeix el comunicat de premsa >
 

Per què les pimes són importants per a Oikocredit?

En el seu últim blog, en Hans Perk, Director Regional d’Oikocredit per a Àfrica i Especialista en el Sector Agrícola Global, explica la importància de les petites i mitjanes empreses (pimes) i com Oikocredit els dóna suport a través de les seves organitzacions sòcies.

Llegeix l'article d'en Hans Perk >
 

Presentem a la nostra Directora de Finances i Riscos

Ens complau anunciar i donar una calurosa benvinguda a la Mirjam 't Lam com a recentment nomenada Directora de Finances i Risc d’Oikocredit, que es va unir al Consell Directiu al novembre.

Llegeix l'anunci >
 

T3: mantenir l'estabilitat

Quatre vegades a l'any publiquem els nostres fets i xifres clau, informant sobre el trimestre anterior. En aquest informe proporcionem informació addicional sobre els esdeveniments del tercer trimestre de 2020.

Llegeix l'informe del tercer trimestre >
 

Altres Notícies

Presentació del Baròmetre 2019 de les Finances Ètiques

El passat 5 de novembre vam participar en la presentació del Baròmetre de Finances Ètiques al costat d'altres entitats del sector. Us deixem el vídeo de l'activitat perquè conegueu l'estat del sector.

Veure vídeo >
 

Amb tu, voluntari/a, canviarem la societat i les finances!

L'equip de voluntariat d’Oikocredit Catalunya busca noves companyes per a impulsar les finances ètiques en general i Oikocredit en particular al nostre país. Si t’agrada el món de la comunicació i/o l’educació per al Desenvolupament, aquesta és l’ocasió!

Llegir més >
 
Segueix-nos a:

Oikocredit Catalunya - Casp 43, baixos. 08010 Barcelona - T: 93 441 63 06 - catalunya@oikocredit.org