Webinar sobre renovables, i suport al cacau
Butlletí Electrònic d'Oikocredit Catalunya
Febrer 2021

Com impulsem els productors de cacau i les pime a Costa d'Ivori

Entrant en el nou any, veiem signes de recuperació econòmica després de la crisi generada per la pandèmia de coronavirus en algunes de les regions on treballem, com ara l’Àfrica Occidental. En els últims mesos també hem començat a finançar altra vegada noves organitzacions sòcies, així com a augmentar el suport ofert a les organitzacions sòcies existents.
Encara que sabem que l'any 2021 continuarà sent un repte per a Oikocredit, per a les nostres organitzacions sòcies i els seus clients, i per a la major part de la humanitat, volem portar-vos aquests nous brots d'esperança des d'Àfrica Occidental en aquest butlletí, juntament amb algunes reflexions més àmplies del nostre Director Executiu sobre el 2020 i l'any que comença.

 

Veiem resiliència, coratge i confiança

El 2020 va demostrar la resistència d’Oikocredit, el coratge de les nostres organitzacions sòcies i la confiança dels nostres inversors. El Director Executiu d’Oikocredit, en Thos Gieskes, reflexiona sobre un dels anys més desafiadors en els 45 anys d'història de la nostra cooperativa, i considera el que pot portar el 2021.

Llegeix el missatge d'any nou d’en Thos >
 

Préstecs per valor de 7 milions d'euros per a les sòcies de cacau d'Àfrica Occidental

Oikocredit estem ajudant a l'exportació de la producció de cacau 2020-21 de vora 35.000 petits agricultors, amb els nostres recents préstecs a tres organitzacions sòcies a Costa d'Ivori.

Més informació sobre aquests préstecs >
 

Per què som optimistes sobre el cacau?

El cultiu del cacau és una font clau de manteniment a Costa d'Ivori, Ghana i Nigèria. Entrevistem a l’Yves Komaclo, Gerent d'Inversions d’Oikocredit per a Àfrica Occidental, per a posar-nos al dia sobre el suport d’Oikocredit al sector del cacau.

Llegeix l'entrevista amb l’Yves >
 

Inspira't en els empresaris de pimes

Oikocredit fem costat a les petites i mitjanes empreses (pimes) tot finançant organitzacions sòcies que els presten diners. Et convidem a conèixer més de prop aquest aspecte del nostre treball, a través dels ulls de dues de les organitzacions amb qui treballem i dels seus clients a Costa d'Ivori.

Coneix els testimonis dels nostres empresaris de pimes de Costa d'Ivori >
 

Altres Notícies

Acte: Oikocredit i les energies renovables

Oikocredit inverteix en l'impuls de les energies renovables als països del Sud. El dia 9 a les 16.00h organitzem un webinar en el qual coneixerem l'experiència d’ACE que impulsa a l'Àfrica la cuina alimentada amb fonts renovables.

Més informació >
 

Vam estar a Biocultura ON

Les tres associacions de suport i l'equip de voluntariat de Madrid, vam participar en la versió en línia de Biocultura 2021, que es va celebrar del 21 al 23 de gener.

Llegeix més sobre com va transcórrer la fira >
 

Oikocredit Sevilla a les xarxes

Oikocredit Sevilla obre perfils en xarxes socials, on ens explicaran com impulsen les finances ètiques.

Llegeix i connecta >
 
Segueix-nos a:

Oikocredit Catalunya - Casp 43, baixos. 08010 Barcelona - T: 93 441 63 06 - catalunya@oikocredit.org