Tanquem l’any amb aquest últim butlletí amb reflexions i notícies
logo Oikocredit
Últim butlletí de l'any d'Oikocredit Catalunya
Desembre 2023

I tanquem l'any reflexionant sobre com els nostres estalvis poden construir pau i prosperitat.

En aquestes dates tan especials no podem deixar de pensar en les persones de tot el món que estan sofrint els impactes de la pobresa i molt especialment els de les terribles guerres i conflictes armats que assoten el nostre món.

Per això no ens volem quedar en el simple desig d'un pròsper any 2024, sinó que també volem compartir-te des del nostre Blog algunes reflexions sobre el paper dels diners en la construcció de pau i prosperitat de veritat per a totes les persones de tots els racons del planeta.

I finalment t’expliquem algunes de les últimes notícies i projectes finançats aquest darrer mes, i aprofitem l'ocasió per agrair-te el teu suport enguany, en nom de tot Oikocredit i de totes les persones que es beneficien del nostre treball en forma de finances ètiques.

 
Article d'opinió en Blog (imatge de diners a l'Índia)

[Blog] Totes som còmplices de crims de guerra

Quina relació tenen les finances amb el panorama bèl·lic mundial i quin paper hi tenim la ciutadania com a clientes d'aquestes? Reflexionem sobre aquesta qüestió en el següent article d'opinió.

Llegir més >
 

Notícies i organitzacions sòcies d'Oikocredit

operari de Weziza a Benín

Com Weziza, sòcia d'Oikocredit, millora l'accés a l'electricitat a Benín?

Dos anys i mig després que Oikocredit invertís en l'empresa d'energia sense connexió a la xarxa Weziza, analitzem com un millor accés a l'electricitat està donant suport al desenvolupament econòmic a Àfrica Occidental. Les noves minixarxes han tingut un impacte positiu en més de 2.500 llars i 15.000 persones.

Llegir més >
 
logo de Brac Uganda Bank

Oikocredit fa costat a les PIME ugandeses amb un finançament de 7,5 milions d'euros

La nova associació amb Brac Uganda Bank Ltd ajudarà als sectors del comerç, l'agricultura i el transport en tota la nació africana.

Llegir més >
 
logo de Procap.io

Fomentar la creació d'ocupació en les PIME de Baixa Califòrnia

Oikocredit atorga a l'empresa social mexicana Procap un préstec de 1,07 milions d'euros perquè les petites i mitjanes empreses tinguin accés a fons.

Llegir més >
 
Fotografia de l'acte de presentació d’AgriGRADE

El Govern holandès promet 8 milions d'euros per al suport a l'agricultura basada en dades en les economies emergents

El finançament del concepte AgriGRADE, desenvolupat per Oikocredit juntament amb altres entitats, pretén fer que les cooperatives i organitzacions agrícoles siguin més atractives per a agricultors i inversors.

Llegir més >
 

Notícies locals i properes activitats

Escola d’Activisme i Finances Ètiques per a joves que volen transformar el món

Ja estan obertes les inscripcions a l'Escola d'Activisme i Finances Ètiques, un espai de formació pràctica per reflexionar sobre el model econòmic actual, responsable de la crisi climàtica i les desigualtats socials a escala global. Implica’t en la transformació social i participa en accions d’activisme econòmic per un món més just, feminista i respectuós amb el planeta.

Més informació i inscripcions >
 
Segueix-nos a:

Oikocredit Catalunya - Casp 43, baixos. 08010 Barcelona - T: 93 441 63 06 - catalunya@oikocredit.org