Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

El Govern holandès promet 8 milions d'euros per al suport a l'agricultura basada en dades en les economies emergents

El Govern holandès promet 8 milions d'euros per al suport a l'agricultura basada en dades en les economies emergents

AgriGRADE1dimarts, 19 de de desembre de 2023

El finançament del concepte AgriGRADE, desenvolupat per Oikocredit junt amb altres entitats, pretén fer que les cooperatives i organitzacions agrícoles siguin més atractives per a agricultors i inversors.

AgriGRADE

El Ministeri neerlandès d'Afers exteriors ha promès 8 milions d'euros per a AgriGRADE, un nou enfocament basat en dades per enfortir el sector agrícola en les economies emergents. AgriGRADE ha estat desenvolupat per l'empresa d'intel·ligència empresarial SCOPEInsight, juntament amb Oikocredit, Agriterra, l’IDH i l’IDH FarmFit Fund.

A diferència dels enfocaments convencionals i fragmentats del desenvolupament cooperatiu, AgriGRADE utilitza les dades empresarials de les organitzacions d'agricultors per a permetre una distribució més precisa i eficient dels recursos i el suport tècnic. El concepte es desenvoluparà i posarà a prova a Kenya i Tanzània durant els pròxims tres anys i mig.

Oikocredit ajuda a millorar l'accés al finançament de les organitzacions d'agricultors implicades. Ajuda a reduir el risc garantint que l'assistència tècnica prestada creï organitzacions finançables. A més, juntament amb el Fons FarmFit, Oikocredit pretén abordar altres barreres que dificulten l'accés de les organitzacions d'agricultors al finançament, com el desenvolupament d'instruments financers adequats i l'estructuració d'acords.

La Mirjam 't Lam, Directora General d'Oikocredit, ha declarat: "El sector agrícola necessita cada vegada més solucions transformadores, especialment pel que fa a la seguretat alimentària, el canvi climàtic i la millora de la resiliència dels agricultors als països en desenvolupament. Oikocredit està encantada de col·laborar amb AgriGRADE per a conrear noves oportunitats per als agricultors rurals, capacitant-los per a desenvolupar resiliència i fer contribucions positives a les seves comunitats i al medi ambient. Anticipem que treballar amb altres entitats afins en aquesta iniciativa augmentarà el nostre impacte en les comunitats de baixos ingressos a les quals servim."

Llegeix sobre la iniciativa en el comunicat de premsa (En anglès)

« Enrere