Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Escola d’Activisme i Finances Ètiques per a joves que volen transformar el món

« Enrere

Escola d’Activisme i Finances Ètiques per a joves que volen transformar el món

escola-activisme-1.pngdimecres, 20 de de desembre de 2023

Ja estan obertes les inscripcions a l'Escola d'Activisme i Finances Ètiques, un espai de formació pràctica per reflexionar sobre el model econòmic actual, responsable de la crisi climàtica i les desigualtats socials a escala global. Implica’t en la transformació social i participa en accions d’activisme econòmic per un món més just, feminista i respectuós amb el planeta.

Escola d'Activisme i Finances Ètiques

Obrim les inscripcions d’un curs per promocionar la justícia econòmica
A Catalunya hi ha més de 1500 iniciatives d’economia social i solidària que aposten pel territori, la justícia social i la sostenibilitat climàtica. Al mateix temps, sabem que, des de l’Acord Climàtic de París de 2015, els seixanta bancs més grans del món han invertit 5,5 bilions de dòlars en la indústria dels combustibles fòssils. Són dues realitats paral·leles. Nosaltres volem reforçar una d’elles i denunciar l’altra.

Des de l’associació FETS Finançament Ètic, i en col·laboració amb Oikocredit Catalunya, la Fundació Finances Ètiques i Labcoop impulsem l’Escola d’Activisme i Finances Ètiques, una formació adreçada a joves d’entre 18 i 35 anys que vulguin iniciar o continuar el seu camí cap a la transformació social, posant el focus a descobrir alternatives dins del sector financer.

Aquesta iniciativa està inspirada en la Escuela de Activismo Económico, impulsada per Ecooo a Madrid des del 2019. A Barcelona, es va realitzar una primera edició l’any 2021 i enguany es tracta d’una proposta temàtica que vol acostar als joves diverses iniciatives i campanyes a favor de la justícia econòmica global i les finances ètiques i solidàries.

Es tracta d’un espai de formació pràctica perquè els i les joves puguin reflexionar sobre el model econòmic actual, responsable de la crisi climàtica i les desigualtats socials a escala global. A través de la implicació en campanyes i accions d’activisme econòmic demostrem que una economia més justa, feminista i respectuosa amb el planeta és possible.

Què hi trobareu?
El programa de l’Escola d’Activisme i Finances Ètiques inclou una primera part formativa on podreu conèixer més sobre els impactes econòmics, socials i ambientals del sistema financer convencional, així com descobrir el funcionament de les finances ètiques. I una segona part pràctica que us permetrà participar activament en campanyes i iniciatives a favor de la justícia econòmica global i les finances ètiques.

Les sessions tindran lloc al Grup cooperatiu ECOS (Eixample) i inclouen visites a altres espais de referència de l’economia social i solidària. El curs comença el dissabte 17 de febrer i durarà fins al 16 de març, amb un total de cinc sessions que es realitzaran cada dissabte de 10 h a 17 h. En paral·lel, les participants tindreu la possibilitat de realitzar pràctiques d’activisme a diverses campanyes i en diferents horaris.

La inscripció té un cost de 30 euros i inclou 5 dinars.

Ja us podeu inscriure en aquest enllaç i enviar una breu presentació.
Perquè els joves d’avui no passem de tot. Els joves d’avui passem a l’acció.

« Enrere