Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Fomentar la creació d'ocupació en les PIME de Baixa Califòrnia

Fomentar la creació d'ocupació en les PIME de Baixa Califòrnia

PROCAP logo.jpgdilluns, 18 de de desembre de 2023

Oikocredit atorga a l'empresa social mexicana Procap un préstec de 1,07 milions d'euros perquè les petites i mitjanes empreses tinguin accés a fons.

Oikocredit està augmentant el seu suport a les petites i mitjanes empreses (PIME) de Mèxic amb un préstec a termini de 20 milions de MXN (1,07 milions d'euros) a la Companyia de Serveis El Ángel SAPI de CV Sofom ENR (Procap).

Amb seu a Tijuana, a l'estat fronterer de Baixa Califòrnia, Procap utilitzarà el préstec per a fer costat a les petites i mitjanes empreses locals i fer créixer l'economia local, va declarar l’Esteban Soto Healy, Director General de Procap.

L'organització ofereix a les PIME finançament pont en moments crucials amb el seu producte de factoratge. El factoring pot ser fonamental per ajudar les PIME a mantenir la seva activitat. Es tracta d'una transacció financera en la qual les empreses venen els seus comptes per cobrar a un tercer a una taxa de descompte a canvi de liquiditat immediata.

Les PIME contribueixen de manera significativa a l'economia de Mèxic i en representen el 71% de l'ocupació, segons l'OCDE. No obstant això, el seu accés al crèdit bancari és menor que en la mitjana dels països de l'OCDE.

Baixa Califòrnia té un sector de PIME en ràpid creixement i està preparada per a un creixement notable, amb nombroses plantes manufactureres multinacionals.

"Aquest nou finançament representa el nostre objectiu de créixer al costat d’organitzacions sòcies com Procap mentre busquem continuar fent costat al valuós sector de les PIME a Mèxic i més enllà. Aquesta nova associació permetrà a Oikocredit continuar creant impacte social i complint amb el seu compromís amb les comunitats a les quals servim", va dir en Fernando González, Oficial d'Inversions d'Oikocredit.

Llegeix el comunicat de premsa complet aquí(En anglès)

« Enrere