Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

La nostra història

Oikocredit Catalunya és una associació creada per iniciativa de diverses ONG catalanes el 31 de gener del 2000 i inscrita en el Registre d'Associacions de la Generalitat amb el número 23452, per donar suport a la cooperativa Oikocredit Internacional. D'aquesta manera s'ha convertit en una més dels seus centenars de socis.

Durant els anys 90 diverses organitzacions socials catalanes van començar a plantejar-se la necessitat de tenir alternatives ètiques als bancs convencionals, ja que en aquell temps a l'estat espanyol amb prou feines hi havia opcions de finances ètiques. Així es va crear Oikocredit Catalunya, inspirada en el model organitzatiu de la cooperativa Oikocredit Internacional, que l'any 2000 ja comptava amb 25 anys d'experiència. Posteriorment Oikocredit Catalunya es dividiria també en dues associacions més per cobrir la resta del territori: Oikocredit Euskadi i Oikocredit Sevilla.

Des de llavors, Oikocredit Catalunya ha anat creixent en nombre de socis i sòcies i també en inversió ètica cap a països en vies de desenvolupament. Tot això sense oblidar el seu altre gran objectiu fundacional: promoure la banca ètica al nostre país en un sentit ampli.

Coneix més sobre els socis i xarxes d'Oikocredit Catalunya