Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Completada la venda d’accions de l’asseguradora paraguaiana Tajy

Completada la venda d’accions de l’asseguradora paraguaiana Tajy

aseguradora+tajy+logo.pngdimarts, 03 de de setembre de 2024

Oikocredit ha venut la seva participació a l’asseguradora Tajy Propietat Cooperativa (Tajy), pionera al sector de les microassegurances al Paraguai, després d'una fructífera relació de 5 anys.

Des d’Oikocredit Internacional hem venut totes les nostres accions d’Aseguradora Tajy Propiedad Cooperativa (Tajy), una proveïdora pionera de microassegurances al Paraguai. 

A Oikocredit hem jugat un paper important a l'hora de desbloquejar el potencial de creixement de Tajy des de la nostra inversió el 2019. Des de llavors, Tajy ha demostrat una resiliència notable en superar desafiaments empresarials significatius, incloent-hi la pandèmia de la Covid-19 i el fenomen climàtic de La Niña, que van afectar el sector agrícola i, en conseqüència, la indústria asseguradora paraguaiana durant la temporada 2022-2023. 

Des de la seva fundació el 1997, Tajy ha estat pionera en els esforços per ampliar l'accés a productes d'assegurances per a petites agricultores i persones amb baixos ingressos. L'empresa és propietat, en gran mesura, de cooperatives paraguaianes i ofereix una àmplia gamma de serveis d'assegurances, que inclouen assegurances agrícoles, de microaccidents, de vehicles i de vida a tot el país. 

Classificada entre les 5 principals asseguradores de Paraguai, amb primes que superen els 30 milions de dòlars i una sòlida solvència financera que li permet complir amb els seus compromisos amb els assegurats en cas de sinistre, l’asseguradora paraguaiana es manté forta, noble i florida, igual que el “Tajy”, l'arbre nacional. Aquest camí de desenvolupament sostenible, que hem recorregut amb un lideratge ferm, es deu a la clara orientació del seu equip de gestió i a la solidesa, eficiència i compromís del seu equip executiu, enfocat en els estàndards de governança corporativa, on la millora contínua i la satisfacció dels assegurats són les claus de l'èxit.   

En Nicolás Arrosa, Oficial d'Inversions de Capital d'Oikocredit per a Amèrica Llatina i el Carib, ha declarat: "A Oikocredit estem orgulloses d'haver donat suport i presenciat el creixement sostenible de l’asseguradora Tajy i la seva capacitat per oferir valor a totes les parts interessades durant els darrers cinc anys. La nostra sortida és un testimoni de la sòlida base de l'empresa i del model de negoci sostenible que ha construït. Confiem que Tajy continuarà prosperant i generant un impacte positiu en les seves comunitats. La sortida permet a Oikocredit destinar fons a altres organitzacions perquè puguem continuar maximitzant el nostre impacte social i generant valor per a les nostres beneficiàries finals". 

La Liliana Cardozo, CEO de Tajy, va afirmar: "L'entrada d'Oikocredit com a accionista el 2019 va ser un catalitzador per al creixement de la nostra empresa. Aquesta injecció de capital ens va proporcionar més capacitat financera per expandir les nostres operacions, desenvolupar nous productes i serveis, i consolidar la nostra presència al mercat. Cinc anys després, els resultats són més que satisfactoris. El retorn que hem generat sobre la inversió inicial és una prova del sòlid rendiment de la nostra empresa i de la decisió encertada d'Oikocredit de confiar en l’asseguradora. Gràcies a aquesta col·laboració, hem pogut reafirmar la nostra missió de generar un impacte positiu al món". 

La sortida exitosa que hem tingut de l’asseguradora  subratlla la creixent importància de la inversió d'impacte per impulsar el desenvolupament sostenible i la inclusió financera. A  Oikocredit mirem cap a futures oportunitats mentre continuem compromeses a invertir en projectes que ofereixin beneficis socials i mediambientals mesurables així com també rendiments financers.

Per més informació sobre Tajy, consulta: www.tajy.com.py.

« Enrere