¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Reflexionant sobre el 2018 i mirant endavant

Reflexionant sobre el 2018 i mirant endavant

Thos Gieskes V2.jpgmartes, 29 de enero de 2019

El President d’Oikocredit, Thos Gieskes, reflexiona sobre el 2018 i comparteix allò que és més important per la cooperativa.

El 2018 va fer 50 anys des que la idea de crear Oikocredit va sorgir a la reunió del Consell Mundial d'Esglésies al 1968. Mirant enrere, estem orgulloses del que Oikocredit ha aconseguit al llarg d’aquestes dècades.

En els últims anys, hem vist com el món que ens envolta està canviant a una gran velocitat, i tendències externes estan impactant en la feina que fem. Mentre que el nostre impacte social continua sent fort, els nostres resultats financers han estat sota pressió com podem notar en els informes anuals recents. Això té a veure principalment amb l’entorn global de baixos tipus d’interès que ha persistit per molts anys, així com l’increment en la competència dins el sector de la inversió d’impacte.

La nostra estratègia actualitzada ens ajuda a conduir aquestes qüestions i hem començat a implementar mesures per millorar els nostres resultats financers concentrant els nostres esforços a través de sectors clau alhora que reduint la complexitat i els costos a la nostra organització. També hem establert objectius ambiciosos per continuar creixent amb les nostres organitzacions sòcies i maximitzar l’impacte social per la gent a la qual servim.

Malgrat que el 2018 ha sigut un any de canvi, hem aconseguit un creixement modest en el desenvolupament de la nostra cartera de valors en línia amb els nostres objectius. També vam veure una continuada i sana afluència de fons dels nostres membres i inversors, principalment gràcies a la feina de les Associacions de Suport d’Oikocredit. Hem aconseguit un bon progrés a l’hora d’implementar la nostra estratègia actualitzada al llarg de l’any passat, i de fet ja podem veure que els beneficis comencen a emergir.

Com està planejat i prèviament compartit, l’impacte dels canvis que estem implementant en aquests moments s’obtindrà aquest any. Per això mateix, els nostres resultats financers per al 2018 romanen sota pressió i esperem un increment en els nostres resultats financers després del 2019. Els nostres resultats financers estan actualment sent auditats i els podrem compartir aviat junt amb el nostre informe anual.

Un canvi organitzatiu quasi mai és fàcil, però és important que evolucionem i ens adaptem per ser rellevants com a organització. La nostra passió per crear impacte social roman al nucli d’aquests canvis, i estem igual de compromesos com mai per millorar les vides de la gent i comunitats amb baixos ingressos a través de la nostra feina.

La combinació d’Oikocredit al llarg de 40 anys d’experiència en la inversió d’impacte, una base d'inversors i inversores lleial, una xarxa global real d'organitzacions sòcies i oficines locals, i persones treballadors i voluntàries compromeses creen una posició que poques organitzacions poden igualar. Confio que amb aquesta combinació única serem capaços d’aconseguir els nostres objectius estratègics i enfortirem la nostra posició com a líders en el sector de la inversió social en els anys que vindran.

El 2018 va fer 50 anys des que la idea de crear Oikocredit va sorgir a la reunió del Consell Mundial d'Esglésies al 1968. Mirant enrere, estem orgullosos del que Oikocredit ha aconseguit al llarg d’aquestes dècades.

En els últims anys, hem vist com el món que ens envolta està canviant a una gran velocitat, i tendències externes estan impactant en la feina que fem. Mentre que el nostre impacte social continua sent fort, els nostres resultats financers han estat sota pressió com podem notar en els informes anuals recents. Això té a veure principalment amb l’entorn global de baixos tipus d’interès que ha persistit per molts anys, així com l’increment en la competència dins el sector de la inversió d’impacte.

La nostra estratègia actualitzada ens ajuda a conduir aquestes qüestions i hem començat a implementar mesures per millorar els nostres resultats financers concentrant els nostres esforços a través de sectors clau alhora que reduint la complexitat i els costos a la nostra organització. També hem establert objectius ambiciosos per continuar creixent amb els nostres socis i maximitzar l’impacte social per la gent a la qual servim.

Malgrat que 2018 ha sigut un any de canvi, hem aconseguitun creixement modest en el desenvolupament de la nostra cartera de valors en línia amb els nostres objectius. També vam veure una continuada i sana afluència de fons dels nostres membres i inversors, principalment gràcies a la feina de les Associacions de Suport d’Oikocredit. Hem aconseguit un bon progrés a l’hora d’implementar la nostra estratègia actualitzada al llarg de l’any passat, i de fet ja podem veure que els beneficis comencen a emergir.

Com està planejat i prèviament compartit, l’impacte dels canvis que estem implementant en aquests moments s’obtindrà aquest any. Per això mateix, els nostres resultats financers per 2018 romanen sota pressió i esperem un increment en els nostres resultats financers després del 2019. Els nostres resultats financers estan actualment sent auditats i els podrem compartir aviat al nostre informe anual.

Un canvi organitzacional casi mai és fàcil, però és important que evolucionem i ens adaptem per ser rellevants com a organització. La nostra passió per crear impacte social roman al nucli d’aquests canvis, i estem igual de compromesos com mai per millorar les vides de la gent i comunitats amb baixos ingressos a través de la nostra feina.

La combinació d’Oikocredit al llarg de 40 anys d’experiència en la inversió d’impacte, una base d'inversor lleial, una xarxa global real de socis i oficines locals, i treballadors i voluntariat dedicats creen una posició que poques organitzacions poden igualar. Confio que amb aquesta única cominació serem capaços d’aconseguir els nostres objectius estratègics i enfortirem la nostra posició com a líders en el sector de la inversió social en els anys que vindran.

« Enrere