¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Oikocredit i Solidaridad signen una nova aliança per a enfortir el desenvolupament comunitari

Oikocredit i Solidaridad signen una nova aliança per a enfortir el desenvolupament comunitari

Solidaridad_Oikocredit.jpglunes, 30 de octubre de 2023

La col·laboració té com a objectiu amplificar l'impacte dels socis treballant junts per un món més equitatiu i sostenible.

L'inversor d'impacte social Oikocredit i l'organització mundial de la societat civil Solidaridad han signat una nova associació destinada a ajudar a construir comunitats resilients entre els petits agricultors de baixos ingressos al Sud Global.

En virtut d'un nou memoràndum d'entesa, Oikocredit i Solidaridad estan unint forces per a buscar oportunitats i recaptar fons per a ampliar la seva col·laboració iniciada a principis de 2023 a Guatemala sobre l'alliberament de capital per a petites empreses marginades i en creixement i el suport a models de negoci climàticament intel·ligents i l'accés al finançament climàtic. Els socis combinaran els seus punts forts als països en els quals treballen per a desenvolupar projectes i programes de suport a la comunitat local utilitzant recursos comuns augmentats amb finançament extern conjunt.

La contribució de Solidaridad es basarà en els seus èxits en el desenvolupament de micro, petites i mitjanes empreses, la col·laboració i el compromís amb cooperatives i comunitats d'agricultors, la transferència de coneixements i habilitats innovadores, la prestació de serveis inclusius a petits productors i empresaris, i la promoció de connexions de mercat i models de negoci transparents.

Oikocredit aportarà finançament directe de deute i de capital, vincles amb proveïdors de serveis financers inclusius i suport als resultats mediambientals, socials i de governança.

Llegeix el comunicat de premsa complet aquí

« Enrere