¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Nova sèrie de seminaris web sobre microfinances

Nova sèrie de seminaris web sobre microfinances

GRAM-CR-043.jpgjueves, 28 de marzo de 2024

Enguany llancem una sèrie de 3 seminaris web per a conèixer els aspectes més importants del sector de les microfinances juntament amb professionals que treballen en terreny a països d'Amèrica Llatina. El primer seminari web de la sèrie se celebrarà el proper 15 de maig.

Aquesta sèrie de seminaris web cobriran des d'una introducció general al sector i les seves últimes tendències, fins a monogràfics més centrats en l'apoderament de la dona i el mesurament de l'impacte.

La sèrie de 3 seminaris web s'emmarca en un projecte d'Educació per a la Transformació Global que portem a terme entre les tres Associacions de Suport a Oikocredit de l'estat espanyol: Oikocredit Catalunya, Oikocredit Euskadi i Oikocredit Sevilla, i compta amb finançament de la Fundació de Suport d'Oikocredit Internacional (ISUP, Oikocredit's International Support Foundation).

La durada de cada seminari web serà d'una hora i comptaran amb un espai final per a preguntes i per a la interacció entre públic i ponents.
1r seminari web:
El primer dels seminaris web se celebrarà el proper 15 de maig a les 18:00h (CET), i serà una sessió introductòria sobre aquest tipus d'eina financera, dades generals del sector a nivell mundial i les seves últimes tendències, amb un enfocament especial en països del Sud Global i a l'Amèrica Llatina en concret. El webinar serà en castellà, amb traducció simultània al francès.


Comptarà amb la participació de:
• Jorge Berezo, president d'Oikocredit Euskadi, expert en finances ètiques i microfinances, amb una llarga trajectòria professional entorn als camps de dinamització econòmica i emprenedoria.
• Julio Alem Rojo, representant de la Institució Microfinancera CIDRE (Bolívia).
Modera: Lorena Torres, Gerent d'Inversions d'Oikocredit Internacional a la zona Andina.

> Inscriu-t'hi aquí!

2n seminari web. Microfinances i Gènere:
El segon seminari web se celebrarà el dijous 12 de setembre a les 18:00h (CET), i serà una sessió monogràfica, més enfocada al paper dels microcrèdits en l'empoderament de la dona.

3r seminari web. Impacte de les microfinances:
El tercer seminari web se celebrarà el dimecres 13 de novembre a les 18:00h (CET), coincidint amb la setmana europea del microcrèdit, i se centrarà en la qüestió de l'avaluació i mesura de l'impacte de les microfinances.

« Enrere