¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Oikocredit Catalunya se suma al decàleg per un canvi de la cultura bancària

« Enrere

Oikocredit Catalunya se suma al decàleg per un canvi de la cultura bancària

images.jpegmartes, 16 de febrero de 2016

Des d'Oikocredit Catalunya ens sumem al Decàleg pel Canvi de la Cultura Bancària, impulsat per professors, universitaris, associacions de consumidors, juristes i economistes. Es tracta d'un manifest que ja compta amb més de 700 firmes en la seva campanya de Change.org.

Proposa un seguit de mesures innovaodores per al sistema bancari espanyol i català, però ja vigents en altres països. Un exemple n'és el jurament hipocràtic, segons el qual els treballadors/es de les entitats bancàries estan obligats a comprometre's a no perjudicar els interessos dels clients, amb la possibilitat de ser acomiadats si incompleixen aquesta clàusula.

Altres punts interessants del manifest asseguren que la banca “haurà d'actuar sempre evitant els conflictes amb el els clients”, i hauran d'oferir informació senzilla, adequada, transparent i comprensible pels usuaris/es de serveis financers. A més, el Decàleg busca promoure, també, l'ètica en el centre del negoci bancari, així com en les noves formes i plataformes de finançament alternatives i participatives.

Per Oikocedit Catalunya, la proposta és un primer pas per activar el debat en el sector i començar a promoure l'aplicació de bones pràctiques al sector financer, sigui o no estrictament bancari. Considerem que la protecció de les persones usuàries, i alhora incorporar valors socials i de més transparència, són vies necessàries per caminar cap una economia més justa.

El projecte inclourà unes jornades properament, en les qual consumidors/es, experts i organismes públics debatran conjuntament amb representants de les entitats financeres sobre els punts del Decàleg i sobre els seus objectius en la protecció dels consumidors/es.

Més informació a: Nota de prensa completa de adhesión al decálogo de AUC, Oikocredit y Observatorio RSC (16/02/16)

« Enrere