¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Teresia, una emprenedora vídua amb quatre fills

Teresia, una emprenedora vídua amb quatre fills

JCS-KE-21_104e7.jpeg21 febrero | 2022

La Teresia Kiaithira Muiruri és vídua, i té 54 anys i quatre fills. És una emprenedora kenyana que es dedica a fabricar caixes escolars que, posteriorment, ven als internats: compra les làmines planes de metall i contracta artesans perquè l'ajudin a fabricar les caixes. Gràcies a un préstec de Sistemes de Crèdit Jitegemea (JCS), una organització microfinancera local, sòcia d'Oikocredit, ha pogut ampliar i fer funcionar bé el seu negoci.

Sense aquest préstec difícilment podria mantenir els seus quatre fills, pagar les seves quotes escolars i les seves carreres. De fet, gràcies a aquest préstec, la seva filla podrà estudiar estudis sobre la pau i la reconciliació, i el seu fill enginyeria informàtica. A més, aquesta ampliació del negoci li permet donar feina a tres treballadors, gràcies als 6.300€ que ha rebut l'últim any, i ajudar als seus veïns.

La Teresia va engegar el seu negoci l'any 2003, juntament amb el seu marit, va quedar vídua el 2006 i és sòcia de JCS des de l'any passat. JCS és una empresa de microfinances fundada l'any 1998 que es dedica a promoure petites i microempreses a Kenya, a través de préstecs, productes d'estalvi i assistència tècnica.

« Back