¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Fem Banca amb Valors: La Global Alliance for Banking on Values aterra a Barcelona.

Fem Banca amb Valors: La Global Alliance for Banking on Values aterra a Barcelona.

GABV-BCN.jpgviernes, 24 de noviembre de 2017

Ahir, dijous 23 d’octubre, a la seu de Barcelona Activa es va dur a terme l’acte: Fem Banca Amb Valors, coorganitzat entre el Comissionat d'Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona i la Global Alliance for Banking on Values.

Oikocredit va formar part de la jornada, essent un dels 7 socis estratègics de la Global Alliance for Banking On Values (GABV), la qual està integrada per 48 bancs de tot el món i més de 41 milions de clients, defensant els valors de la nova banca, la seva resiliència, solvència i liquiditat, igual o superior a la banca convencional.

El tinent alcalde Pisarello parlava de les finances ètiques com “una alternativa amb prou força per contagiar el conjunt de l’economia, en contraposició a l’actual model financer, especulatiu, que ens ha portat resultats catastròfics en termes socials i econòmics i que han posat en perill l’economia productiva.

És per això que l’Ajuntament de Barcelona ha decidit incloure criteris socials en la contractació de deute establint al mateix temps una relació més estreta amb les diferentes entitats ètiques.

Per la seva part, durant la inauguració de la jornada, el director general de la Global Alliance for Banking On Values, Marcos Eguiguren, va defensar l’ambició de “canviar el món de les finances”. “Som un model de bancs que fan les coses d’una determinada manera, mostrar que es pot ser rendible, donar satisfacció sensata als accionistes, però sense tractar les persones només com a clients i, a més, fer activitats positives per la societat i el planeta”, va dir.

Eguiguren va posar en valor la “transparència per explicar als clients què fem amb els diners” i la resiliència dels 48 bancs que formen part de la xarxa. ”Som més solvents que la mitjana, que els grans bancs, amb molt bona liquidesa i amb una rendibilitat igual o similar” va dir, abans de defensar la necessitat de fer amb els diners coses sensates i alieneades amb els valors dels clients, i amb rendibilitat mediambiental social i econòmica.

Eguiguren va parlar “no de banca alternativa sinó de nova banca” i va assegurar que això es mostra amb les xifres: 132.000 milions d’actius, 48 bancs, 41 milions de clients i, 50.000 persones treballadores.

Des d’Oikocredit Catalunya ens mostrem satisfets i encoratjats per seguir formant part de l’alternativa ètica. Seguim avançant, entre tots i totes.

« Enrere