¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

La Marta Nelba, emprenedora de Mèxic

La Marta Nelba, emprenedora de Mèxic

Mexico20 febrero | 2022

La Marta Nelba Barsenas Rangel té dos fills de quatre i deu anys. Quan va acabar l'escola secundària, es va unir al seu pare en el seu negoci, venent verdures i fruites al mercat. El seu pare va començar el negoci fa 32 anys i sempre compra les verdures i fruites, i la Marta i el seu nebot la venen al mercat.
"Treballo tots els dies de vuit a vuit i de vegades fins a les dotze de la nit. Mai tinc vacances".

Marta Nelba Barsenas Rangel pesa raïm a la seva parada del mercat

La Marta forma part d'un préstec grupal amb l’organització Financera Labor (FinLabor), que és una institució de microfinances (IMF) mexicana que atorga micropréstecs a grups de dones. La Marta utilitza el préstec com a capital de treball per comprar productes. "Gràcies al préstec vam poder ampliar el nostre assortit i vam créixer una mica. Ara tinc més ingressos. Si el nostre benefici augmenta encara més, volem comprar el nostre propi camió. Ara hem de llogar-ne un ".

Oikocredit presta especial atenció als projectes liderats per dones, atès que en general elles són les qui es troben en major situació de pobresa i a més exerceixen un paper clau en el desenvolupament de la seva comunitat: http://www.oikocredit.es/es/que-hacemos/el-impacto-social/llegar-a-las-mujeres

« Back