¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Dones que inspiren. La història de la Kisan, agricultora i ramadera a l'Índia

Dones que inspiren. La història de la Kisan, agricultora i ramadera a l'Índia

FOUR-IN-45.jpg04 marzo | 2022

FOUR-IN-45

La Kisan Gopal Meena té una família extensa composta per 25 membres. Viuen en un petit assentament al poble de Chandau a l'Índia. Ella és agricultora i ramadera, conrea llavors de mostassa, blat i ranjigar, que serveix per al farratge per als búfals, vaques i cavalls que també cuida. Actualment gestiona 25,5 hectàrees de terra i té 15 búfals.

Fins que van recórrer a Fourth Partner Energy per a instal·lar una bomba de reg alimentada per energia solar, havien de caminar per anar a la ciutat a comprar combustible per a alimentar la bomba dièsel que tenien. Aquest tipus de bombes, a més tenen un cost elevat pel preu del combustible. A través de Fourth Partner Energy, entitat sòcia d’Oikocredit des del 2015, la Kisan va finançar el seu 25% per a la instal·lació de la bomba solar (uns 14.500 euros) amb els seus dos germans. El govern va finançar l'altre 75%.

Avui, tenen accés a l'aigua sempre que ho necessiten, a un cost baix i sense haver de fer desplaçaments per a comprar el combustible. Amb tot això han estalviat molts diners i les seves collites tenen l'aigua assegurada.

Han estalviat diners perquè han substituït la bomba de gasoil per panells solars. Però a més, la bomba solar no sols beneficia a la granja, sinó a tota la família. El pou està situat entre les cases, i l'aigua es pot utilitzar per a rentar, netejar els plats i rentar la roba.

Si vols llegir més històries com aquesta, coneix-les aquí: https://www.oikocredit.es/ca/histories-demprenedors/es

Fotografia: Opmeer Reports

« Back