¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

“Cielo Store”, els regals amb glamur de la paraguaiana Cielo Bernal

“Cielo Store”, els regals amb glamur de la paraguaiana Cielo Bernal

FUND-PY-53.jpg04 marzo | 2024

En un tranquil racó d'Asunción, ciutat a la frontera entre l'Argentina i Paraguai, la vida de la Cielo Bernal es teixia entre les responsabilitats de la llar i el seu desig de contribuir al manteniment familiar. Casada, amb tres fills i una filla major, la Venos, que requeria de cures especials, la Cielo va trobar en la creativitat el seu camí cap a l'autosuficiència.

FUND-PY-53 (2)

Fa set anys, mentre cuidava la seva família, la Cielo va crear “Cielo Store". Entre les quatre parets de la seva llar va començar a fer caixes de regal adornades amb el seu toc especial: clauers, forquetes i delicats adorns, tots fets amb cura i resina UV, van trobar el seu lloc en el variat catàleg de la Cielo.

Armada amb la seva destresa i una connexió a Internet, fa fotos dels seus regals i les puja a les seves plataformes de venda com Facebook i Instagram per a portar les seves creacions al món. La competència era intensa, però la passió i la qualitat dels seus productes van destacar. La Cielo va estendre el seu abast més enllà de Paraguai, arribant fins i tot als cors de paraguaians que vivien a Espanya i desitjaven enviar regals als seus éssers estimats.

Inspiració per a altres dones

La pandèmia de COVID va portar desafiaments, però la disposada emprenedora va resistir amb determinació. Convertida en clienta de la Fundació Paraguaiana organització sòcia d'Oikocredit, va trobar en els préstecs individuals un impuls vital per al seu negoci. La flexibilitat de la fundació, en contrast amb els requisits més estrictes dels bancs tradicionals, va permetre a la Cielo accedir a formació i els recursos necessaris per a expandir la seva emprenedoria.

No obstant això, l'esperit emprenedor de la Cielo no coneix límits. Ansiosa per continuar aprenent, la Cielo anhela més. "Vull contribuir més als ingressos familiars. Crec que ara no guanyo prou. Per això vull muntar un saló de bellesa davant de casa, per a tenir més èxit i guanyar més".

En un país on la taxa de participació de la dona en el mercat laboral és tan sols del 57,5%, la història de la Cielo Bernal és un relat de valentia i perseverança. Gràcies a l'ajuda de la Fundació Paraguaiana i d'Oikocredit, la Cielo teixeix la seva pròpia història i un camí cap a un futur més brillant que brinda i inspira a altres dones de Paraguai a buscar el seu propi camí emprenedor a la recerca d'un demà més prometedor.

« Back