¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Octubre, mes de l'economia solidària a Catalunya

« Enrere

Octubre, mes de l'economia solidària a Catalunya

fira-economia-solidaria-2014-mercat-ecosol.jpgmiércoles, 10 de septiembre de 2014

Ja s'acosta la III Fira de l'Economia Solidària que tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 d'octubre al recinte Fabra i Coats, com cada any, a Sant Andreu de Palomar (Barcelona). Des de la XES (Xarxa d'Economia Solidària) es fa una crida a convertir el mes d'octubre en el mes de l'economia solidària. L'objectiu és que esdevingui un moment especial per al desenvolupament del sector i que les persones i col·lectius interessats a difondre aquesta altra manera de fer economia organitzin activitats diverses arreu del territori. Des d'Oikocredit participarem un any més a la fira i a algunes de les activitats prèvies.

Així doncs, el tret de sortida es farà els dies 17, 18 i 19 d’octubre amb la celebració del Festival Esperanzah! (El Prat de Llobregat) i ja hi ha diversos municipis interessats a replicar la fira.

El mes d'octubre serà una nova oportunitat de demostrar que l’economia solidària ja és una realitat al nostre país, i que està donant resposta a les necessitats de la societat en àmbits com l’alimentació, l’habitatge, l’oci, comercialització justa, l’emprenedoria, els serveis a persones i empreses, el coneixement, les finances i assegurances ètiques, la inserció laboral, les energies renovables, la formació i l’educació, etc.

1er Mes de l'Economia Solidària

Des d'Oikocredit participem del mes de l'Economia Solidària amb diverses activitats que pots consultar a la nostra agenda d'esdeveniments. D'entre aquests destaquem les dues interessants xerrades que durem a terme el dimecres 22 d'octubre en ocasió de la nostra Assemblea Extraordinària, de 19 a 20h: Quin impacte tenen realment els nostres estalvis en països del Sud quan els invertim a Oikocredit?; i de 20 a 20:45h: La nova etapa operativa de FIARE – Banca Etica. Nous serveis financers de banca ètica cooperativa per al nostre dia a dia.

En aquesta propera edició de la Fira de l'Economia Solidària, hi haurà un dia més d’activitats que, a banda de donar major visibilitat al sector, servirà per fomentar el coneixement i la intercooperació entre les diferents famílies de l’economia solidària (treball cooperatiu, consum responsable, inversions ètiques, comercialització justa, iniciatives de gestió participatives, redistribució dels excedents...). Durant tres dies, es realitzaran desenes de xerrades, exposicions, presentacions de nous projectes, taules rodones, tallers per a infants, projecció d’audiovisuals, etc. amb l’economia solidària com a fil conductor. Les organitzacions inscrites en aquesta edició s’agruparan, com en anys anteriors, per eixos temàtics –que responen a les necessitats bàsiques de les persones– dins del recinte firal.

Com a novetats, també cal destacar la presència d’experiències d’economia solidària provinents de Grècia com a nació convidada i les sessions internes d’ intercooperació entre totes les expositores, que culminaran amb la I Nit de l’Economia Solidària.
Tant aquest acte com tots els productes a la venda durant la fira es podran pagar en ecosols –la moneda oficial vàlida durant la fira– tant en suport físic (amb uns bitllets elaborats especialment per l'ocasió) com virtual, mitjançant una aplicació telemàtica per dispositius mòbils.

Algunes dades de la fira de l’any passat:
- 184 entitats i empreses inscrites,
- 12.000 persones visitants
- una setantena de conferenciants i talleristes que van participar en prop de 100 activitats.

Per més informació sobre el mes de l'economia solidària pots consultar la pàgina de la fira: www.firaesc.org

Imatge promocional de la Fira de l'Economia Solidària 2014

« Enrere