¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Una societat veritablement divina

Una societat veritablement divina

divine-chocolate.jpgviernes, 21 de febrero de 2014

Divine Chocolate, soci d'Oikocredit, és una empresa «propietat dels productors de cacau, creada pels amants de la xocolata» (“owned by cocoa farmers, made for chocolate lovers”). L'empresa de xocolata va ser fundada per la cooperativa productora de cacau Kuapa Kokoo i es va convertir en sòcia d'Oikocredit al 2006. A l'actualitat, Divine Xocolata és l'única empresa de xocolata de comerç just que és propietat dels productors de cacau en un 45%.

Com a soci de capital de Divine Chocolate, Oikocredit ocupa un lloc en el consell directiu de Divine, al costat de membres de Kuapa Kokoo i altres empreses socials. Conversem amb Sophi Tranchell, directora executiva de Divine Chocolate que va visitar recentment l'oficina internacional d'Oikocredit per parlar sobre el treball que ha estat fent i sobre la col·laboració de Divine amb Oikocredit.

Ha contribuït la participació d'Oikocredit al consell directiu a l'estratègia o a l'actuació de Divine?

«Sí. Com a soci, Oikocredit ha recolzat molt a Divine, ja que va contribuir a la professionalització de l'empresa. Oikocredit ha exercit una funció activa en la nostra estratègia corporativa que, al seu torn, ha contribuït al nostre acompliment general. El nostre consell directiu es reuneix quatre vegades a l'any: tres vegades en el Regne Unit i una vegada a Ghana. Oikocredit sempre ha tingut una funció activa en la presa de decisions i també ha participat en les visites a pobles o a productors de cacao a Ghana. El fet que els directius d'Oikocredit dediquin temps per reunir-se i conversar amb els productors de cacao de Kuapa Kokoo significa que comprenen el nostre treball i contribueixen de manera positiva».

Què significa tenir Oikocredit i Kuapa Kokoo en el consell directiu de Divine?


«Ho considerem com un fet molt positiu. Tenir a Kuapa Kokoo en el consell directiu atorga una veu als agricultors i els permet parlar en posició d'igualtat. Així mateix, el fet que Oikocredit sigui soci de Kuapa Kokoo significa que entén les seves preocupacions i pot identificar-se amb elles en un nivell diferent».

Quines qualitats valora Divine en un accionista?

«Ens referim a Divine com a “ capital pacient”, és a dir, que és una inversió a més llarg termini. La nostra missió és social, com la d'Oikocredit, i aquest és un factor que busquem en un accionista. Esperem compartir la nostra missió i els nostres valors amb els accionistes, i ajudar-los a entendre d'on prové el cacau i per què és un sector important que necessita ser protegit. Volem que els nostres accionistes es sumin al viatge de Divine i vegin els beneficis del preu just per als productors de cacau. Això és alguna cosa que veiem clarament en Oikocredit, com a inversor social a llarg termini, es preocupa per els productors de cacau de Ghana».

Quin és el següent pas per Divine i Kuapa Kokoo?


«L'any passat vam ajudar a Kuapa Kokoo a llançar un programa de ràdio per arribar als seus 65 000 membres. El programa va tenir tan èxit que es tornarà a emetre aquest any. Així mateix, estem ajudant a Kuapa Kokoo a incorporar les dones com a part de la seva estratègia central i a recolzar-les perquè es converteixin en productores de cacau. Divine també continuarà buscant altres proveïdors en el Regne Unit i Europa i augmentarà la seva presència als Estats Units. I per descomptat, com sempre, seguirem desenvolupant nous i fascinants sabors que llançarem en el transcurs de l'any»..

Oikocredit és soci capitalista de Divine Chocolate, amb una inversió de £ 500 000 en Divine Chocolate Ltd (Regne Unit) i 1,1 milions d'US$ en Divine Chocolate Inc. (Estats Units). Així mateix, Oikocredit ha concedit una línia de crèdit d'US$ 1,2 milions per a capital de treball.« Atrás