Històries dels projectes que financem amb els teus estalvis
logo Oikocredit
Butlletí Electrònic d'Oikocredit Catalunya
Octubre 2023

Històries d'organitzacions que milloren vides

En aquest butlletí us compartim algunes històries d'organitzacions sòcies d'Oikocredit que milloren les vides de milers de persones a través de la seva activitat. També us exposem les dades del recentment publicat Baròmetre de les Finances Ètiques a Espanya 2023.

I finalment, us convidem als nombrosos esdeveniments programats per al novembre, i repassem algunes de les últimes iniciatives i activitats en les quals col·laborem juntament amb altres institucions per a fomentar l'accés a les energies renovables a l’Àfrica o una major intercooperació Iberoamericana en l'àmbit de l'Economia Social.

 
Baròmetre de les Finances Ètiques 2023

Baròmetre de les Finances Ètiques: Oikocredit contribueix al significatiu creixement del sector

Les finances ètiques continuen incrementant el seu volum de préstecs, amb més de 1.920 milions d'euros concedits a projectes transformadors. Aquesta és una de les conclusions extretes del Baròmetre de les Finances Ètiques 2023.

Llegir més >
 
Bill Clinton anunciant el projecte

26,5 milions de dòlars per a satisfer les llacunes energètiques a l'Àfrica subsahariana

Oikocredit invertirà 26,5 milions d’USD en infraestructures d'energies renovables en comunitats de l'Àfrica subsahariana durant els propers quatre anys. Els fons es destinaran a actius generadors d'energia i equips d'ús productiu.

Llegir més >
 
Laboratori Iberoamericà d'Economia Social

Laboratori Iberoamericà d'Economia Social, una experiència inspiradora

Els passats 28 i 29 de setembre des d’Oikocredit Sevilla vam tenir l'oportunitat de participar en el Laboratori Iberoamericà d'Economia Social que va organitzar l'Escola d'Economia Social a Osuna, Sevilla.

Llegir més >
 
beneficiaris de crèdits de banca ètica cooperativa

[Blog] La Banca Ètica Cooperativa: Una Alternativa al Sistema

En un món on les crisis financeres i els escàndols bancaris són freqüents, cada vegada més persones busquen una alternativa a les entitats financeres tradicionals. Una opció que ha guanyat popularitat en els últims anys és la Banca Ètica Cooperativa, encapçalada per la Banca Popolare Etica a Itàlia i Fiare Banca Ètica al nostre país.

Llegir més >
 

Organitzacions sòcies del Sud Global

logo Fortune credit

Oikocredit s'associa amb Fortune Credit i el Premi Europeu de Microfinances selecciona la IMF keniana com a finalista

El primer préstec d'Oikocredit a Fortune Credit coincideix amb la preselecció de la institució de microfinances keniana per al Premi Europeu de Microfinances 2023.

Llegir més >
 
Silvio, caficultor brasiler de Cresol

El préstec de la cooperativa Cresol ajuda als petits agricultors brasilers Silvio i Ivete a replantar el seu cafetal

Una de les organitzacions sòcies més recents d'Oikocredit al Brasil és Cresol União dos Vales ('Unió de les Valls'), una cooperativa de crèdit amb seu a la regió de la vall del riu Ivaí a l'estat de Paraná.

Llegir més >
 

Notícies locals i properes activitats

Formació de dones en Finances Ètiques

Nou seminari web "Oikocredit Live": Com funcionen les finances inclusives?

No et perdis aquesta oportunitat de conèixer de primera mà el treball d'Oikocredit i com busquem l'impacte a través de les nostres organitzacions sòcies al Sud Global. Aquesta és la teva oportunitat d'escoltar persones expertes i professionals del sector de les finances inclusives, i de conèixer el seu impacte!

Més informació i inscripcions >
 
Agenda

Esdeveniments del mes de novembre

Aquest novembre ve carregat d'activitats: comencem amb Biocultura Madrid, i seguim amb exposicions en diversos llocs, fires en universitats de Catalunya, premis Educaweb, rutes turístiques sobre el cafè, i maridatges de vi i xocolata de comerç just, entre d’altres.

Consulta la nostra agenda d'activitats >
 
Segueix-nos a:

Oikocredit Catalunya - Casp 43, baixos. 08010 Barcelona - T: 93 441 63 06 - catalunya@oikocredit.org