Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Oikocredit som una organització de Finances Ètiques

especialitzada a donar suport al Comerç Just

Coneix l’exemple del cafè de Comerç Just a Hondures
Coneix l’exemple del cafè de Comerç Just a Hondures

Inverteix els teus estalvis en Comerç Just

Segell FLO de Comerç JustUna marca reconeguda que segueix creixent

Fundada el 1988 als Països Baixos, l'etiqueta de Comerç Just (Fair Trade) no deixa de créixer, ja que és garantia de millora de les condicions de vida dels agricultors. Avui dia, protegeix i certifica a més de 500 organitzacions de productors/es de més de 50 països en vies de desenvolupament.

Contribuir al desenvolupament sostenible

El comerç just és molt més que garantir un preu just. El moviment inclou una dimensió de justícia social però també mediambiental a través de:

  • Salari just per a productors i empleats.

  • Polítiques contra l'explotació infantil.

  • Relacions comercials a llarg termini.

  • Mètodes de producció respectuosos amb el medi ambient i el sòl.

Oikocredit ha estat un defensor del Comerç Just durant molt de temps, havent estat membre de l'Associació Internacional de Comerç Just durant més de 20 anys.

> Més informació sobre el Comerç Just a la web de: Organització Internacional del Comerç Just (WFTO, per les seves sigles en anglès).

Descobreix la història de Manos del Uruguay, una cooperativa tèxtil de comerç just finançada per Oikocredit amb criteris de banca ètica.