Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Manifest Jornada Comerç Just

Manifest pel Comerç Just i les Finances Ètiques

Nosaltres, com a col·lectiu compromès amb la justícia social i econòmica, reafirmem el nostre suport i compromís amb el moviment del Comerç Just i les Finances Ètiques.

Entenem que el Comerç Just no és només una etiqueta, sinó un sistema que prioritza l'equitat, la transparència i el respecte pels drets humans en totes les etapes de la cadena de subministrament. És una crida a la solidaritat global, que reconeix el valor just del treball, la protecció del medi ambient i la dignitat de les comunitats productores. Creiem fermament que el Comerç Just és un vehicle per construir un món més equitatiu i sostenible.

Així mateix, reconeixem la importància de les Finances Ètiques com a pilar fonamental en la promoció d'un sistema financer que no només busqui el benefici econòmic, sinó que també valori l'impacte social i ambiental de les inversions. Les Finances Ètiques es basen en principis de transparència, participació democràtica, solidaritat i sostenibilitat, i promouen l'ús responsable dels diners per generar un impacte positiu en la societat.

La relació entre el Comerç Just i les Finances Ètiques és intrínseca: el suport als productors i persones treballadores justament remunerades es complementa amb la canalització de recursos financers de manera ètica cap a iniciatives i projectes que promoguin un desenvolupament sostenible i equitatiu. En treballar junts, potenciem l'impacte positiu en les comunitats locals i impulsem un canvi sistèmic cap a pràctiques més justes i sostenibles.

És crucial que donem suport i promoguem activament tant el Comerç Just com les Finances Ètiques. En signar aquest manifest, ens comprometem a difondre la seva importància, a impulsar polítiques que afavoreixin el seu desenvolupament i a participar activament en iniciatives que reforcin aquests moviments. Defensem un sistema econòmic i financer que posi les persones i el planeta al centre de les seves prioritats.

Juntes, com organitzacions compromeses amb la justícia i l'equitat, ens unim en aquesta crida a l'acció per construir un món més just, solidari i sostenible.

Barcelona, 19 de maig de 2023.