Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Ylse van der Schoot: una líder forta que va ajudar a aplanar el camí

Ylse van der Schoot: una líder forta que va ajudar a aplanar el camí

ylse-van-der-schoot.jpgdimarts, 12 de de maig de 2015

A finals d'abril la Ylse van der Schoot, directora de relacions amb inversors, va anunciar que es retirava d'Oikocredit per afrontar altres reptes. Durant els 8 anys amb Oikocredit, la Ylse ha construït un equip fort, aportant estructura i procés a moltes activitats operacionals de la cooperativa. Amb la col·laboració del seus companys i companyes i l'amplia xarxa d'Oikocredit, el seu departament va impulsar els fons de préstec, i els va moure dels 460 milions d'euros el 2009 fins als 780 milions d'euros l'any 2014. El seu coneixement, la seva dedicació, la seva energia i les seves increïbles ganes de treballar seran de ben segur trobades a faltar en el si de la cooperativa Oikocredit. Recentment vam parlar amb la Ylse sobre la seva etapa a Oikocredit i sobre el significat de la seva missió.

En primer lloc, què significa la missió d'Oikocredit per a tu?

“L'impuls per treballar en el desenvolupament va començar quan era nena, al adonar-me de l'impacte que una guerra podia tenir en les persones. El meu pare i la meva àvia van sobreviure a un camp de concentració a Indonèsia, per la qual cosa el meu sentit de “lluita” per la justícia, gran o petit, s'ha vist reforçat sempre més. Des de llavors, vaig anar a viure i a treballar a una zona de guerra a l'Àfrica, on estava totalment exposada a la pobresa i al sofriment. Veure allò de primera mà em va moure encara més a voler ajudar a millorar la vida de les persones. Treballar en una organització que té una missió social és molt important per a mi.

Després de vuit anys a Oikocredit, què ha estat el més gratificant per a tu?

“Per mi, l'equip tan sòlid i amb tanta capacitat de funcionar bé que he ajudat a construir. Quan em vaig unir per primera vegada a Oikocredit, no hi havia cap directriu sobre l'estil propi de la casa, ni un enfocament organitzat al voltant del marketing ni la comunicació, de la qual se n'encarregaven diferents departaments. De fet, “marketing” s'associava a una paraula lletja, quelcom agressiu i gens en línia amb la filosofia d'Oikocredit. Amb l'ajuda dels meus companys i companyes de feina, així com també d'associacions de suport, vam trobar un enfocament organitzacional que ens permetia treballar de manera coherent i eficaç.

Els teus companys i companyes de feina d'arreu del món parlen molt bé de tu i poden donar fàcilment una llista d'exemple dels teus èxits al llarg dels últims anys. Però, quin diries tu que és el teu principal èxit a Oikocredit?

“Des de la creació del departament de relacions amb els inversors, hem aconseguit moltes coses. El nostre enfocament organitzat ens ha permès crear 50 pàgines web, configurar l'Acadèmia Oikocredit per a les associacions de suport, organitzar contactes amb inversors de manera més intensa amb companys de feina i socis sobre el camp, crear un estil propi amb fotografia molt bonica i construir un sistema d'administració comú, el TITAN, la nostra base de dades d'inversions segures. Degut a que organitzàvem diverses funcions, vam ser capaços també d'atendre a les associacions de suport de manera més ordenada. Aquests han estat els majors èxits, no només pel departament, sinó per Oikocredit com a organització.

Des de que es va convertir en directora de relacions amb els inversors, el capital va passar dels voltants de 460 milions d'euros el 2009 a 780 milions d'euros el 2014. A què atribueix aquestes xifres rècord?

“Part de l'èxit és degut a l'organització interna, així com també al marketing. Oikocredit ha recorregut un llarg camí en matèria de marketing, cosa que ens ha permès arribar a altres perfils de persones, amb l'ajuda de les nostres associacions de suport nacional. Les xifres poden ser també en part atribuïdes a persones que perden la confiança en la banca tradicional i busquen alternativa, la inversió amb impacte”.

Per últim, tens algunes paraules d'acomiadament o consell per donar a algú que s'uneixi a Oikocredit avui en dia?

“El meu consell és escoltar i assegurar-se que un entén la missió. Oikocredit és una cooperativa internacional que aglutina diferents nacionalitats i cultures, que és quelcom que s'ha de s'ha de tenir en compte – el que funciona en un país o en un entorn pot no funcionar en un altre. Per tant, la capacitat d'escoltar i d'aprendre l'un de l'altre, així com la col·laboració amb molts i diferents actors d'Oikocredit, són la clau per ser plenament part de la cooperativa internacional”.

« Enrere