Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Actualització de les operacions a Filipines

Actualització de les operacions a Filipines

tes-pilapil.jpgdimarts, 20 de d’octubre de 2015

La directora regional d'Oikocredit al sud-est d'Àsia, Test PilapilFilipines ha estat colpejada, de nou, per un tifó devastador. Diumenge 18 d'octubre el tifó Koppu (també conegut com Lando a Filipines) va tocar terra prop de la ciutat de Casiguran a l'illa de Luzón, amb vents de prop de 200 km/h i pluges intenses. La directora regional d'Oikocredit al Sud-est Asiàtic, Tes Pilapil, ha informat que, si bé el personal d'Oikocredit i les seves famílies estaven fora de perill, algunes organitzcions sòcies d'Oikocredit a l'illa de Luzón no han escapat de la devastació.

El tifó va colpejar la part nord i central de Luzón, l'illa més gran i més poblada de Filipines. Almenys 20.000 famílies han estat evacuades, mentre moltes cases han estat destruïdes i alguns rius inundats. Les organitzacions sòcies d'oikocrèdit que van informar de l'abast són ASKI, que opera al centre de Luzón i RSPI, i Abrasa que cobreix principalment el nord de l'illa.

Tes Pilapil va dir: "Intentem estar en contacte amb els nostres socis a la zona afectada. No hem pogut contactar amb RSPI, ja que línies de comunicació de la regió s'han reduït. per la seva banda, ASKI no ha estat pogut dur a terme una avaluació ràpida, encara. El personal s'ha vist afectat i està ocupat atenent els seus casos en les seqüeles del tifó. Alhora, també s'estan preparant per donar suport als clients afectats i desplaçats. Els cultius agrícoles han estat destruïts en aquestes regions, i moltes àrees han quedat sense comunicacions elèctriques i telefòniques, mentre algunes illes han quedat aïllades". L'oficina de Manila seguirà de prop la situació i actualitzarà la informació quan sigui possible.

Des d'aquí, tot el nostre suport al poble de Filipines, en particular a les zones més afectades pel tifó.

« Enrere