Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Enfortiment de l'accés als mercats per als petits agricultors en l'Índia

Enfortiment de l'accés als mercats per als petits agricultors en l'Índia

YCOOK-IN-17.jpgdivendres, 18 de de gener de 2019

"Abans de començar a treballar amb Y-Cook, no conreàvem blat de moro dolç, només flors i mill. Amb el blat de moro tenim preus fixos i per tant molt millors ", diu Krishna Muthy, un agricultor del llogaret de Kanekal a l'estat d’Andhra Pradesh a l'Índia. Com a proveïdor agrícola de la sòcia índia d’Oikocredit, Y-Cook, ha vist com els preus i el rendiment dels seus cultius de blat de moro milloren significativament, proporcionant-li un ingrés estable i una millor qualitat de vida per a tota la seva família.

Productes frescos i saludables

Krishna és un dels més de 2,000 agricultors en quatre estats indis que subministren productes a Y-Cook, soci d’Oikocredit. Y-Cook és una empresa jove i innovadora que produeix una gamma de productes alimentaris frescos i saludables llestos per menjar, envasats a les poques hores de ser collits i lliures de conservants i additius.
Y-Cook treballa en estreta col·laboració amb els seus proveïdors agricultors, oferint-los un programa de serveis que inclou proves de sòl, capacitació en bones pràctiques agrícoles i control de qualitat.

L'Agricultor i client d'Y-Cook Krishna Muthy (dreta) amb els seus pares en el seu camp de blat de moro

Llavors gratuïtes i experiència

Els agricultors com Krishna valoren molt l'experiència i el suport que reben d'Y-Cook. Com assenyala Krishna: "La llavor de blat de moro es proporciona de forma gratuïta i tampoc haig de pagar per la collita. Sense la inversió d'Y-Cook, conreant blat de moro durant dos mesos guanyaria INR 22,000 (€ 275) però amb el suport que ara he rebut puc guanyar INR (€ 375)".
Y-Cook adquireix les seves pròpies llavors, que se sembren en vivers centralitzats. Els vivers proporcionen les plàntules als agricultors de forma gratuïta. El producte sobrant es lliura als ramaders locals de forma gratuïta, per a utilitzar-ho com a farratge.
Com explica Gayathri Swahar, el Director de Màrqueting d'Y-Cook: “El rostoll de blat de moro s'usa com a farratge per a les vaques lleteres. A Kanekal, les vaques dels grangers solien produir cinc llaunes de llet. Des que són alimentades amb aquest rostoll de blat de moro produeixen 25 llaunes de llet! Una recerca independent mostra un augment d'ingressos del 114%".

Millors rendiments i ingressos

L'assessorament tècnic i el suport general brindat a més de 2,000 agricultors que proveeixen a Y-Cook han portat a un augment de la producció i, al seu torn, ingressos més alts i més estables. A més, els agricultors poden vendre en les seves finques en comptes d'haver d'anar als mercats locals.
Y-Cook té un sòlid programa de vinculació amb els agricultors que ha reduït el risc de negoci per als agricultors; el seu model provat i avaluat connecta els agricultors amb les cadenes de valor agrícoles que van més enllà de les seves comunitats locals. La companyia també proporciona ocupació indirecta a més de 300 dones en àrees rurals en treballs semiqualificats i diverses iniciatives comunitàries que beneficien l'ecosistema local.

Associant-se per a millorar vides

Reconeixent l'impacte d'Y-Cook en l'economia local i la seva capacitat per a millorar la qualitat de vida dels petits agricultors, Oikocredit va fer-hi una inversió de capital (juntament amb l'empresa de capital risc 021 Capital) al maig de 2018. La inversió a Y- Cook és coherent amb l'estratègia d’Oikocredit d'invertir en companyies que busquen generar un impacte social i brindar suport a les micro i petites empreses. Treballar amb Y- Cook millora l'accés al mercat per als agricultors i proporciona millors vincles amb altres actors en la cadena de subministrament.

Productes alimentaris saludables i llestos per menjar

L'estratègia d' Y- Cook és crear productes que facilitin la preparació dels àpats diaris i els facin més assequibles, i d'aquesta manera poder satisfer les demandes de les creixents classes treballadores i mitjanes de l'Índia que desitgen passar menys temps a la cuina i menjar aliments naturals i saludables. Per a atendre aquest mercat de ràpid creixement, Y- Cook produeix una gamma de productes alimentaris saludables, llestos per a menjar, que estan lliures de conservants i es poden emmagatzemar fins a un any a temperatura ambient; La gamma inclou verdures bullides, fruites i llenties, totes comercialitzades sota la marca Ta-daa.

Blat de moro llest per a despatx en la planta de processament d' Y- Cook a Hosakote

Mètodes de cultiu científic

Janardhan Swahar, CEO d'Y- Cook n'explica els beneficis: "Treballar aprop amb els agricultors no només garanteix la qualitat del producte sinó que també ens permet ajudar els agricultors a familiaritzar-se més amb els mètodes científics de l'agricultura, creant així un entorn agrícola sostenible per a les generacions futures ”. Els procediments operatius estandaritzats dels agricultors són monitorats, i el suport periòdic proporcionat garanteix la qualitat del producte. El resultat és un producte d'alta qualitat amb zero residus de pesticides.

També hi ha uns procediments estandaritzats per a la collita i el transport del producte. El producte de les granges es processa dins de les 20 hores posteriors a la collita, de manera que manté la seva frescor, textura, sabor, color i propietats nutricionals deguts a la recol·lecció en el seu punt òptim.

Futur brillant

Des que es va convertir en un proveïdor agrícola per a Y- Cook, Krishna Muthy pot esperar un futur més brillant per a ell i la seva família. I el futur també sembla prometedor per a Y-Cook: la companyia espera estar treballant amb més de 5.500 agricultors el 2021, ja que la demanda de productes saludables i llestos per a menjar continua augmentant.

« Enrere