Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Dones que inspiren. 8 històries de dones poderoses

Dones que inspiren. 8 històries de dones poderoses

Collage-Dones.jpgdiumenge, 27 de de febrer de 2022

Segons dades del Banc Mundial, el 42% de les dones en el món no tenen accés a un compte corrent, la qual cosa les exclou gairebé automàticament de l'accés al crèdit i per tant de fer realitat, amb el seu treball, idees de negoci que els permetin obtenir recursos per a emprendre i apoderar-se.

Collage-Mujeres

Aquesta bretxa de gènere s'amplia en zones rurals, on la banca convencional no arriba perquè no és rendible, perquè les persones pobres, analfabetes o simplement que no tenen garanties per a obtenir un préstec, no són potencials clients de la gran banca.

Quan la ruralitat i el gènere s'ajunten, es crea el brou de cultiu perfecte per a l'exclusió social i la pobresa.

És per això, que té un major sentit la tasca de centenars d'institucions microfinanceres que treballen als països del Sud contra l'exclusió financera i que impulsen l'emprenedoria de les dones.

Moltes d'elles reben suport financer d'Oikocredit, que segons dades de 2020, va aconseguir un 86% de clients finals dones dels 32,2 milions de persones a les quals d'una o altra manera arribem a beneficiar gràcies a la feina d'Oikocredit als països del Sud. D'aquestes persones el 63% són de zones rurals, arribant així a aquelles dones que sumen en les seves vides la doble càrrega de la bretxa de gènere i la ruralitat.

Amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, volem compartir amb vosaltres 8 històries de dones que han aconseguit a través del seu treball i amb el suport financer d'entitats sòcies d'Oikocredit en països del Sud, portar endavant els seus negocis possibilitant una vida millor per a elles i les seves famílies. Tots els dies fins al 8 de Març coneixerem la història de dones que ens inspiren amb el seu testimoniatge. Aquestes històries seran de:

  1. Juana, artesana de El Salvador.
  2. Maimona, botiguera de Costa d'Ivori
  3. Acem, agricultora d'Indonèsia
  4. Elisete, agricultora del Brasil
  5. Mercy ramadera de Kenya
  6. Rosario, ramadera de l'Equador
  7. Ksian, agricultora i ramadera de l'Índia.
  8. Maria, botiguera del Salvador.

I per a continuar retent homenatge a aquestes dones que lluiten dia a dia pel desenvolupament de les seves famílies i comunitats, el pròxim 24 de març organitzem un webinar sobre igualtat de gènere amb la Dra. Nina Alff de l'oficina de Oikocredit a Baden-Württemberg i Yolirruth Núñez, experta en impacte social i desenvolupament de capacitats de l'oficina de Oikocredit al Perú. No t'ho perdis!

« Enrere