Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Oikocredit Catalunya se suma al decàleg per un canvi de la cultura bancària

« Enrere

Oikocredit Catalunya se suma al decàleg per un canvi de la cultura bancària

images.jpegdimarts, 16 de de febrer de 2016

Des d'Oikocredit Catalunya ens sumem al Decàleg pel Canvi de la Cultura Bancària, impulsat per professors, universitaris, associacions de consumidors, juristes i economistes. Es tracta d'un manifest que ja compta amb més de 700 firmes en la seva campanya de Change.org.

Proposa un seguit de mesures innovaodores per al sistema bancari espanyol i català, però ja vigents en altres països. Un exemple n'és el jurament hipocràtic, segons el qual els treballadors/es de les entitats bancàries estan obligats a comprometre's a no perjudicar els interessos dels clients, amb la possibilitat de ser acomiadats si incompleixen aquesta clàusula.

Altres punts interessants del manifest asseguren que la banca “haurà d'actuar sempre evitant els conflictes amb el els clients”, i hauran d'oferir informació senzilla, adequada, transparent i comprensible pels usuaris/es de serveis financers. A més, el Decàleg busca promoure, també, l'ètica en el centre del negoci bancari, així com en les noves formes i plataformes de finançament alternatives i participatives.

Per Oikocedit Catalunya, la proposta és un primer pas per activar el debat en el sector i començar a promoure l'aplicació de bones pràctiques al sector financer, sigui o no estrictament bancari. Considerem que la protecció de les persones usuàries, i alhora incorporar valors socials i de més transparència, són vies necessàries per caminar cap una economia més justa.

El projecte inclourà unes jornades properament, en les qual consumidors/es, experts i organismes públics debatran conjuntament amb representants de les entitats financeres sobre els punts del Decàleg i sobre els seus objectius en la protecció dels consumidors/es.

Més informació a: Nota de prensa completa de adhesión al decálogo de AUC, Oikocredit y Observatorio RSC (16/02/16)

« Enrere