Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Imparables. Les finances ètiques creixen sense aturador.

Imparables. Les finances ètiques creixen sense aturador.

barometre-finances-etiques-2016.jpgdijous, 11 de de maig de 2017

Les dades del baròmetre sobre finances ètiques del 2016 han evidenciat l’espectacular creixement del sector.

Enguany les entitats que operen a l’Estat espanyol (Oikocredit, Fiare, Coop57 i Triodos Bank) han registrat – de nou - un augment en nombre de clients, assolint un engrandiment del 9’97% respecte l’any anterior, confirmant la sòlida implementació de les finances ètiques al territori.

Les aportacions de capital registrades pels 236.241 clients de l’Estat espanyol l’any 2016 han suposat un 18% més que 2015, arribant als 170.790.061 € confiats a l’alternativa financera.

Pel que fa a l’estalvi recollit, la crescuda ha estat encara més pronunciada. Al 2016, l’estalvi confiat a les finances ètiques ha crescut un 12,29% respecte 2015, arribant als 1.982 milions d’euros. Aquesta dada implica que en els darrers cinc anys s’ha quasi quadruplicat l’estalvi recollit, i en els últims deu anys s’ha multiplicat per quinze.

El nombre de préstecs concedits ha seguit la seva tendència de creixement. Enguany han augmentat un 18’58% respecte 2015, arribant a cedir 1.022 milions d’euros en préstecs. En els darrers cinc anys el nombre de préstecs atorgats per entintats de finances ètiques s’ha quasi duplicat. Ens sentim recompensats i encoratjats a seguir endavant, especialment essent coneixedors que la banca tradicional, segons dades del Banc d’Espanya, ha disminuït el nombre de préstecs concedits.

Finalment ens enorgullim de confirmar un any més la nostra responsabilitat amb els estalvis dels clients. La nostra taxa de morositat ha registrat un 6’12% l’any 2016, essent significativament més baixa que la de la banca tradicional. El nostre compromís amb l’economia real i solidària, lluny de l’especulació, minimitza els riscos de pèrdua i garanteix seguretat financera als nostres clients.

Satisfets amb el creixement gradual del sector, a Oikocredit Catalunya seguim al servei de les finances ètiques i de la transformació global. Gràcies per la confiança.

« Enrere