Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Dones que inspiren. La història de l’Elisete, agricultora al Brasil

Dones que inspiren. La història de l’Elisete, agricultora al Brasil

SULC-BR- (6) (2).jpg02 de març | 2022

L’Elisete Lüneburger, de 45 anys, posseeix una parcel·la de 20 hectàrees que gestiona amb el seu marit Valter a Maravilha, una localitat pròxima a São Miguel do Oeste (el Brasil).

SULC-BR- (2)

A la finca hi tenen vuit hivernacles, amb els quals arriben a produir fins a 8.000 unitats de verdures al mes. Recentment han comprat un tractor i estan planificant una renovació dels vuit hivernacles que van resultar danyats per les tempestes, que els permetrà produir més i millor. Per això, l’Elisete i en Valter Lüneburger són membres de Sulcredi des del 2011.

Quan se li pregunta a l’Elisete sobre com ha repercutit en la seva vida ens diu que "Aquesta cooperació només ens ha portat coses bones" i ens explica com fa 10 anys van tenir un problema greu, en aquella època plantava tabac, però una climatologia adversa va fer que la collita es perdés i amb ella se’n van anar els seus estalvis. Llavors, la cooperativa de crèdit de la qual era sòcia els va donar suport, i els va aportar recursos perquè es reinventés i van decidir començar a conrear hortalisses.

La Cooperativa de Crèdit Rural de São Miguel do Oeste (Sulcredi), sòcia d’Oikocredit des del 2016, concedeix préstecs a les explotacions agrícoles de l'oest de l'estat de Santa Catarina. Un grup d'agricultors va fundar la cooperativa el 2006. El seu objectiu era accedir a serveis financers adequats, promoure el desenvolupament regional sostenible i contrarestar l'èxode rural. En els últims deu anys, Sulcredi ha crescut considerablement.

Avui dia, la institució atén més de 22 municipis a través d'una petita xarxa de sucursals i compta amb més de 3.500 socis/es. La cooperativa se centra en l'agricultura familiar (llet, ocells de corral, bestiar boví, porcs) i l'agroindústria. Sulcredi ofereix una àmplia gamma de productes i serveis, com ara capital circulant, finançament de vehicles, paquets d'assegurances, comptes bancaris i targetes de crèdit.

Moltes dones com l’Elisete, són propietàries del seu futur a través del seu treball i amb el suport financer de Sulcredi.

Si vols llegir més històries com aquesta, coneix-les aquí: https://www.oikocredit.es/ca/histories-demprenedors/es

Fotografia: Opmeer Reports

« Back