Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Tast de xocolata de Comerç Just amb els 5 sentits, al centre cívic El Sortidor

« Enrere

Tast de xocolata de Comerç Just amb els 5 sentits, al centre cívic El Sortidor

chocolate-oikocredit-pexels-polina-tankilevitch-4110101.pngdijous, 23 de de març de 2023

El 23 de març, en el marc del cicle "A taula!" del centre cívic El Sortidor, et convidem a un tast guiat de xocolates de Comerç Just produïdes per organitzacions del Sud que han rebut finançament ètic d’Oikocredit.

El proper dijous 23 de març a les 19:00h et convidem a un tast de xocolata de Comerç Just gratuït al centre cívic El Sortidor del barri del Poble Sec de Barcelona. El tast consistirà en una selecció de xocolates d'organitzacions productores del Sud Global que han rebut préstecs d’entitats de finances ètiques.

L'activitat és gratuïta i oberta al públic. Però requereix inscripció prèvia a través de la web de "El Sortidor": https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor/p/49762/tast-de-xocolata-de-comer-just-amb-els-5-sentits.

La Lupe, productora de cacau de comerç just de l'Equador.

Vine al proper tast de xocolata de comerç just, que farem al centre cívic El Sortidor, junt amb LaCoordi!
📅 23 de març, de 19:00h a 20:30h.

Lloc:
Centre cívic El Sortidor.
Plaça del Sortidor, 12, 08004 Barcelona.

Inscripcions: a través del formulari online, o bé presencialment al propi centre de dilluns a divendres de 8.30 a 22 h, dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 21 h i diumenges de 10 a 14h.

Aprèn sobre el procés d'elaboració de la xocolata de Comerç Just des de l'arbre del cacau fins el producte final. En aquest esdeveniment explicarem cada part del procés, ressaltant les diferències entre diferents tipus de xocolata d'alta qualitat, i respectuoses amb el medi ambient i amb les persones. Coneixeràs les diferències entre el Comerç Just i el comerç tradicional, a partir d'una activitat innovadora i molt dolça que et permetrà conèixer també la història de les organitzacions productores de cacau que hi ha darrere de cada tauleta de xocolata i que han estat finançades amb criteris de banca ètica per part d’Oikocredit. En tots aquests passos anirem facilitant informació gràfica, així com material tàctil i visual i per degustar.

Les xocolates que tastarem en aquest acte seran les següents:
• Barreta individual de 50gr Bite To Fight Milk d’Oxfam (1 per persona):

◦ Xocolata amb llet mínim 30% de cacau.
◦ Origen dels ingredients:
▪ Sucre: Mauritius Sugar Syndicate (Illes Maurici)
▪ Cacau: Ecookim (Costa d'Ivori)

• Barreta individual de 50gr Bite To Fight Dark d’Oxfam (1 per persona):

◦ Xocolata belga negra fondant mínim 48% de cacau.
◦ Origen dels ingredients:
▪ Sucre: Mauritius Sugar Syndicate (Illes Maurici)
▪ Cacau: Ecookim (Costa d'Ivori)

• Tauleta de xocolata negra ECO 85% Alternativa3 (a compartir entre 2-3 persones):

◦ Xocolata negra mínim 85% de cacau.
◦ Origen dels ingredients:
▪ Sucre: Mascobado de Pitafa o ATC (Filipines), i/o d’Otisa (Paraguai).
▪ Cacau: El Ceibo, (Bolívia) o Norandino (Perú)

« Enrere