Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Vols fer el teu TFG sobre Finances Ètiques? Des d'Oikocredit t'hi donem suport.

« Enrere

Vols fer el teu TFG sobre Finances Ètiques? Des d'Oikocredit t'hi donem suport.

APS-UPF-2.jpgdimecres, 07 de de juny de 2023

Estudies alguna carrera relacionada amb les ciències socials o l'economia i no saps de què fer el teu TFG? Oikocredit Catalunya i FETS - Finançament Ètic i Solidari et proposem de fer-lo sobre alguna temàtica relacionada amb les Finances Ètiques i t'hi donem suport.

Dins el marc del projecte conjunt entre FETS i Oikocredit Catalunya per donar a conèixer les Finances Ètiques a la nostra societat i en especial en l'àmbit universitari, proposem diverses temàtiques relacionades amb el sector per poder dur a terme Treballs de Fi de Grau de carreres de l'àmbit de les ciències socials.

Per dur a terme els TFG utilitzarem la metodologia de l'Aprenentatge Servei, en base a la qual des de FETS i Oikocredit oferim formació i suport a les estudiants, i a canvi demanem que el TFG pugui cobrir alguna necessitat pràctica del sector de les Finances Ètiques o bé ajudar a difondre-les en la nostra societat, i d'aquesta manera contribuir a què cada vegada més les decisions de consum de serveis financers de la ciutadania tinguin un impacte positiu en la comunitat.

APS-UPF-1

Tot i que estem obertes a donar suport en qualsevol treball i temàtica relacionada amb les Finances Ètiques, les propostes de temes que ara mateix plantegem són les següents:

  1. L’impacte de gènere a les finances ètiques. Anàlisi de gènere dels projectes finançats per les entitats de finances ètiques a Catalunya.
  2. Estudi comparatiu dels sistemes d’avaluació ètico-social entre diferents projectes de finances ètiques i de finances convencionals.
  3. Anàlisi del perfil de les persones usuàries de la Banca Ètica a Catalunya/Estat Espanyol.
  4. Joves i finances, quina és la situació dels i les joves envers les finances, quins usos en
    fan, quines necessitats es troben per accedir finançament, coneixen les alternatives de
    les finances ètiques?
  5. Història i actualitat del sistema internacional de les finances ètiques.
  6. Contribució de les finances ètiques a la situació d’emergència climàtica.
  7. Inversions de la banca tradicional en sectors controvertits.
  8. Finances Ètiques i l’economia social i solidària.
  9. Anàlisi d’entitats financeres convencionals en base a la metodologia de l’Escàner de les Finances
    Ètiques.
  10. Estudi sobre l’ús de les Finances Ètiques per part de les ONG de Cooperació.
  11. Elaboració d’un “Estudi de cas” sobre Oikocredit o alguna entitat d’Economia Social que treballi
    amb finances ètiques.

Aquí pots descarregar una guia més detallada de les diferents propostes amb preguntes clau i recursos d'informació per començar a pensar en el TFG (en aquest cas són propostes dirigides a estudiants de la Facultat d'Economia i Empresa de la UPF, però si ets d'una altra universitat o nivell d'estudis i hi tens interès, posa't en contacte amb nosaltres i parlem-ne!). Sempre recomanem que el TFG es pugui dur a terme en grup, però si el vols fer individual també ens adaptem.

Per rebre l'assessorament i el suport i cercar-te un tutor/a acadèmic en cas que sigui necessari, posa't en contacte amb nosaltres al correu catalunya@oikocredit.org o bé al telèfon 93 441 63 06.

« Enrere