Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

La Sarah, un dolç llegat a Sukanagara, Indonèsia

La Sarah, un dolç llegat a Sukanagara, Indonèsia

KOM-ID-49.jpg08 de març | 2024

Indonèsia compta amb més de 17.000 illes. En aquest vast arxipèlag, l'emprenedoria està guanyant terreny, sent les petites empreses les responsables del 61% de l'ocupació al país. Sukanagara, petita localitat gairebé inexistent en el mapa rural de l'oest de Java on gairebé tothom de la zona es coneix, és el lloc on viu la nostra protagonista amb el seu marit i fills.

KOM-ID-40

La Sarah, de 43 anys, va començar amb el seu negoci de dolços casolans “Umisarah" fa 12 anys. Les receptes que donen vida als seus dolços van ser un llegat de les seves ties, les quals van compartir amb ella no sols els secrets de cada sabor, sinó també l'habilitat per a crear-los. "Aprenc a través de la pràctica i innovo amb les elaboracions usant només coco fresc i sucre de palma", comenta la Sarah. Al costat de la seva filla Wiwin, de 25 anys, triguen entre dues i tres hores en l'elaboració de cada varietat de dolços, assegurant la dedicació i la cura en cadascun d’ells.
La reputació de “Umisarah” es va expandir per la zona gràcies al sòlid suport dels seus fidels clients, els quals han estat fonamentals en la difusió a través del boca orella.
Un préstec que canvia tota una vida.
La història de la Sarah desplega un viatge fascinant des de la modèstia fins a l'èxit emprenedor. Tot va començar amb un préstec de 500,000 IDR (30 euros) de Komida, una cooperativa aliada amb Oikocredit des del 2016. Aquest petit impuls financer es va transformar en el combustible que necessitava el seu negoci, assegurant la seva continuïtat i permetent-li adquirir els ingredients principals, així com el lloguer d'un arrossar. “El meu espòs conrea arròs per al consum familiar, i aprofita els excedents de cada collita per a obtenir ingressos addicionals”, comenta la Sarah.
No obstant això, l'ambició de la Sarah va més enllà, i somia amb expandir la seva gamma de productes, aspirant a un creixement que permeti a la seva família gestionar la seva economia sense dependre de préstecs. La història de la Sarah no sols és un testimoniatge de resiliència, sinó també una inspiradora travessia de com una petita ajuda pot transformar la vida d'una emprenedora i la seva comunitat.

« Back