Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Plantacions ecològiques a Darjeeling

Plantacions ecològiques a Darjeeling

ambootia.jpgdivendres, 21 de de febrer de 2014

Des del 1978, Oikocredit opera a l'Índia fent inversions de capital i concedint préstecs a nombroses empreses socials de tot el país. La seva inversió de capital més recent és a Darjeeling Organic Tea Estates Private Ltd, coneguda per la seva plantació principal, Ambootia. L'empresa familiar, dirigida per Sanjay Bansal, és la segona productora de te més gran de la regió de Darjeeling i la major productora de te del món amb certificació biodinàmica Demeter. És reconeguda pels seus alts impactes socials i ambientals.

La marca Darjeeling, famosa pel seu sabor únic i la seva elevada qualitat, ha estat mal usada en les últimes dècades per nombroses empreses estrangeres que asseguraven vendre te Darjeeling quan, en realitat, oferien una barreja d'altres tes. L'Associació de Te Darjeeling, sota el lideratge de Sanjay, ha treballat incansablement per aconseguir la certificació  «d'indicació geogràfica» (IG) pels tes produïts a la regió de Darjeeling. Actualment, tot el te produït sota la marca Darjeeling és reconegut per l'Organització Mundial del Comerç i està protegit de la competència deslleial. Al 2004, el te Darjeeling va ser registrat com el primer producte IG a l'índia, i al 2011 es va registrar com a «indicació geogràfica protegida» a la unió Europea. Aquests importants passos pel que fa al reconeixement del te Darjeeling, li permeten ara tenir una recompensa gràcies a la seva alta qualitat.

Obtenir preus més elevats pel seu te, va permetre a Ambootia reproduir el seu èxit i adquirir finques sovint abandonades, on els estàndards de vida pels treballadors eren baixos i la salut dels arbustos del te i del sòl eren pobres. Avui dia, les onze finques d'Ambootia produeixen te orgànic. A més, l'empresa implementarà mètodes agrícoles orgànics i biodinàmics en totes les noves finques. Com a conseqüència, l'alta qualitat del te continuarà atraient una rendibilitat més alta que serà invertida en els treballadors, les plantacions i el medi ambient.

Ambootia empra gairebé 6000 treballadors i beneficia a una població total de 39 000 persones aproximadament. A causa de la ubicació remota de moltes finques, s'han establert comunitats i pobles sencers dins de les finques i àrees circumdants. Els ingressos de molts treballadors de les finques de te es reflecteixen en un sou en efectiu i serveis varis com l'allotjament gratuït per a les famílies, l'educació gratuïta, cobertura sanitària i subsidis per la compra d'aliments. Ambootia ofereix salaris justos i competitius, un programa de nutrició infantil, millors habitatges, salut i educació pels treballadors i, tanmateix, ha cancel·lat pagaments endarrerits del personal no remunerat.

La sostenibilitat ambiental és la prioritat d'Ambootia i ha estat reconeguda per nombrosos organismes de certificació a nivell mundial, com Demeter, fair Trade i Bio-Suisse. Ambootia es concentra en la gestió acurada del sòl, la plantació estratègica i els sistemes de drenatge per conservar els sabors naturals del te així com els seus beneficis per a la salut. A fi de reduir les emissions de carboni, Ambootia empra en les plantacions de te un mètode de control de plagues fabricat amb herbes locals, abonament fabricat naturalment en les finques, fonts d'aigua locals per a la irrigació i energia renovable.

Els membres de l'equip d'inversions de capital d'Oikocredit va visitar les finques de te per veure personalment l'impacte que exerceix l'empresa a la zona. Alexander Remy, oficial d'inversió de capital d'Oikocredit internacional, va dir que el que més li va impressionar de la finca va ser la qualitat de les plantes de te i el que Ambootia estava fent pel medi ambient. «Vam poder veure que Ambootia està a l'avantguarda del canvi en la indústria del te a la regió i predica amb l'exemple d'introduir pràctiques ecològiques, oferir un millor tractament a les comunitats que viuen en les plantacions i esforçar-se per produir tes de qualitat excepcional», va concloure Alexander.

Al juny de 2013, Ambootia va aconseguir reunir suficient capital per adquirir més finques amb l'objectiu d'expandir la seva capacitat de producció en Darjeeling. Valorant la solidesa i el compromís de l'empresa amb la sostenibilitat ambiental i social, Oikocredit va invertir € 3 milions en Darjeeling Organic Tea Estates Private Ltd, i així va adquirir una participació minoritària.

Algunes de les marques de te més conegudes de l'empresa provenen de les seves finques a Ambootia, Happy Valley, Monteviot, Moondakotee, Nurbong, Nagri i Chongtong, i poden trobar-se en botigues de te especialitzades i en supermercats orgànics selectes del món.

« Atrás