Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

"Quan vam descobrir la producció ecològica, la nostra salut es va millorar"

Prem "<< Previous" per a consultar projectes anteriors
Prem "Next >>" per a consultar projectes més recents

"Quan vam descobrir la producció ecològica, la nostra salut es va millorar"

Costa Ricadijous 10 de gener 2019 12:37

Ronald Araya Ureña i la seva dona Edith Naranjo Mena tenen dos fills i són dos membres de Coopeassa. La cooperativa recentment va ampliar la seva gamma de productes des de cafè únicament fins a cafè orgànic, pinyes i plàtans, tot cultivat de manera orgànica.

Carlos Hareyano i Jackson Méndez mostren pinyes recentment collides.

La història de la seva granja va començar fa uns 28 anys als Estats Units: "Per guanyar prou diners per iniciar la nostra pròpia finca i construir la nostra pròpia casa, vam anar a Nova Jersey on vam treballar de 14-16 hores, set dies a la setmana durant vuit anys." Gairebé va costar a Ronald la seva salut, però van aconseguir guanyar prou diners per iniciar la seva pròpia granja.

Després de créixer el cafè convencional, es van convertir en producció ecològica fa set anys, seguint la iniciativa de Coopeassa que va començar la conversió el 2008. El repte principal segons Ronald: "Hem hagut de canviar la nostra mentalitat".

A causa de la producció ecològica, els seus cultius pateixen més malalties: "Les matèries orgàniques funcionen més lentament que les substàncies químiques, però la nostra collita és més gran gràcies a la forma orgànica de treball". El gran avantatge de l'orgànic és que és més saludable. "Quan treballem amb productes químics hem estat malalts moltes vegades, és dolent per al cos. Quan vam descobrir la producció ecològica, la nostra salut es va millorar i tampoc no vam haver de comprar productes químics costosos". Els preus dels cultius ecològics també són lleugerament millor que els productes cultivats convencionalment.

« Enrere