¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Oikocredit llança una campanya de captació de capital social

Oikocredit llança una campanya de captació de capital social

Imatge-quadrada-campanya-Oikocredit-Renovables.JPGlunes, 19 de septiembre de 2022

Sota el lema «Invertim en les persones, invertim en un món millor», Oikocredit llança avui una campanya de captació de capital social al nostre país. L'objectiu de la campanya no és només incrementar el volum d'inversió, sinó que, sent la inversió mínima de tan sols 200€, també pretén ampliar la base social de la cooperativa i donar a conèixer les Finances Ètiques i Oikocredit entre tota la ciutadania.

Es tracta d'una campanya el lema de la qual va ser triat de manera participativa i que es proposa difondre la tasca d’Oikocredit, alhora que animar la gent a invertir, per poc que sigui, per a construir un món millor als països del Sud Global. La campanya mostra, -a través de testimonis i casos reals-, la relació entre persones del nostre país que inverteixen els seus estalvis de manera ètica i persones de països empobrits que gràcies al finançament d’Oikocredit aconsegueixen posar en marxa negocis que milloren les seves vides i el seu entorn.

Imatge-campanya-Oikocredit-Invertim-en-les-persones

El producte d'inversió ètica i sostenible.
La inversió a Oikocredit permet donar un ús social als estalvis de persones, empreses i organitzacions que vulguin invertir els seus fons amb criteris ètics i amb total transparència. Es tracta d'una inversió en capital social, que com qualsevol inversió en el capital social de tota empresa, comporta un cert risc i possibles limitacions de liquiditat. No obstant això, a l'ésser la inversió mínima de 200€, qualsevol persona pot contribuir amb molt poc a generar un gran impacte social als països del Sud Global on treballa Oikocredit, i fins i tot aconseguir una certa rendibilitat per la seva inversió.

La Rose Serrano, responsable de relació amb persones inversores al nostre país, destaca l'impacte de les inversions a Oikocredit, per petites que siguin: «En molts països del Sud Global, amb un microcrèdit de 100 o 200€, una dona emprenedora pot muntar un petit negoci i començar a generar ingressos que li permetin sortir de la pobresa i millorar la qualitat de vida de la seva família. Al cap d'uns anys aquest microcrèdit s'haurà retornat, i els fons poden anar a finançar l'empresa d'una altra persona. D'aquí ve que una inversió de només 200€ en microcrèdits pot tenir un impacte molt major que una ajuda en forma de donació, i pot reproduir-se indefinidament en el temps, beneficiant a moltes més persones.”

La campanya compta amb un vídeo d'animació que explica precisament això, la relació entre l’Anna i la Sima, dues dones del Nord i del Sud, unides gràcies a Oikocredit i les Finances Ètiques:

També existeix una versió reduïda del mateix vídeo en format spot de 30 segons a Youtube (0:30): https://youtu.be/DgPFtJNGHZo

I la web de la campanya es pot consultar a: https://www.invertimenlespersones.cat

banner-campanya-Invertim-en-les-persones-inversor-Oikocredit

Què és Oikocredit.
Oikocredit és una cooperativa internacional de Finances Ètiques amb presència al nostre país, i més de 45 anys d'història, que capta inversions de persones i organitzacions per a finançar projectes transformadors a Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia, concretament en 3 sectors d'activitat: inclusió financera; agricultura sostenible; i energies renovables.

* Aquesta pàgina conté un anunci promocionant una inversió.
Tota inversió comporta un risc.
La rendibilitat no està assegurada. Rendibilitats passades no indiquen rendibilitats futures.

« Enrere