¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Actualització de les Condicions de Participació d'Oikocredit

Actualització de les Condicions de Participació d'Oikocredit

AGM-2019-17.jpgviernes, 01 de septiembre de 2023

Oikocredit està actualitzant els termes i condicions que regeixen les inversions per a reflectir el nou model de captació de capital de la cooperativa. L'actualització entrarà en vigor l'1 d'octubre de 2023.

En realitzar una inversió en Oikocredit, els inversors/es accepten els termes i condicions del producte d'inversió ("condicions de participació"). Aquests termes regeixen la relació entre l'inversor/a i Oikocredit, juntament amb els estatuts de la cooperativa.

Oikocredit ha introduït recentment un nou model de captació de capital en la majoria dels països en els quals atreu inversions, que permet a les persones i organitzacions aptes invertir directament en la cooperativa a través de participacions.

Abans de la introducció de les participacions, els inversors/es invertien indirectament a través de les associacions de suport d'Oikocredit o de la Stichting Oikocredit International Share Foundation (en liquidació) que emetien diferents productes basats en accions d'Oikocredit. Les participacions són materialment similars en termes financers a les accions i des de llavors les han substituït.

Per a reflectir el canvi d'accions a participacions, la cooperativa està actualitzant les condicions de participació per a eliminar qualsevol referència a les accions. Aquests canvis específics en les condicions de participació no afecten cap inversió actual, ja que les accions ja no existeixen amb data efectiva 1 de juny del 2023.

S'han introduït alguns petits ajustos per adaptar millor les condicions de participació a les pràctiques operatives actuals de la cooperativa. S'ha especificat que un possible inversor/a disposa d'un màxim de 60 dies per a transferir els seus fons després de rebre la confirmació que compleix els requisits per a ser inversor/a. Això dona més temps per a realitzar aquesta transferència, en comparació amb la versió anterior de les condicions de participació. A més, l'import mínim per al pagament de dividends s'ha reduït de 50 EUR/USD/CHF/CAD/GBP a 1 EUR/USD/CHF/CAD/GBP, i de 500 SEK a 10 SEK.

L'actualització de les condicions de participació no afecta negativament a les inversions en Oikocredit. Les condicions de participació actualitzades entraran en vigor l'1 d'octubre de 2023.

Si algun/a inversor/a no està d'acord amb aquests canvis, pot sol·licitar el reemborsament de la seva inversió.

Per a més informació sobre com invertir en Oikocredit, consulta la secció Invertir: https://www.oikocredit.es/ca/inverteix. Pots trobar les condicions de participació actualitzades (en castellà) aquí.

« Enrere