Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Parlem del canvi climàtic

Parlem del canvi climàtic

barefoot power.jpgdimecres, 29 de d’octubre de 2014

Del 22 al 28 de setembre, la ciutat de Nova York va acollir al voltant de 100 esdeveniments, activitats i trobades per recolzar la Cimera del Clima de Nacions Unides. Algunes de les persones més poderoses i influents del món van assistir a la cimera, inclòs el president dels Estats Units Barack Obama, el president peruà Ollanta Humala, el primer ministre britànic David Cameron així com l'expresident irlandès Mary Robinson.

Com va explicar el Secretari General de les Nacions Unides, Ban Ki-moon: "La gent ha d'entendre per que la descarbonització és necessària. Han de saber que és possible. I han de veure que tallar les emissions pot beneficiar l'economia i el benestar de la gent". Com a ciutadà global i membre d'una empresa amb la missió de millorar la qualitat de vida dels que reben pocs ingressos, hi estic d'acord.

Quan penso en el futur, veig possibles escenaris de clima extrem, escassetat de recursos i augment del preu de l'energia. Això suposa una gran amenaça per les persones que reben baixos ingressos arreu dels països en vies de desenvolupament, potser més que per les empreses - recentment vam veure la devastació que el tifó Haynan va provocar a les Filipines, incloent molts socis d'Oikocredit. Com a inversor social, cal que pensem com aquestes coses afectaran els més vulnerables de la societat, i no només els nostres propis negocis. Per tant és imperatiu que nosaltres a Oikocredit fem la nostra part contra el canvi climàtic.

Aquesta és la raó per la qual vam decidir signar la Declaració d'Inversors Globals sobre Canvi Climàtic de 2014 com a part de la cimera de Nacions Unides. És només un petit pas per mostrar que ens prenem seriosament l'actuació sobre el canvi climàtic. També hem pres passos considerables en els darrers pocs anys per implementar la sostenibilitat mediambiental en el nostre model de negocis.

El soci d'Oikocredit Barefoot Power ha desenvolupat uns petits llums que funcionen amb energia solar

Per començar, vam finançar l'empresa australiana Barefoot Power, que desenvolupa i distribueix petits llums d'energia solar a regions rurals de països amb baixos ingressos. Utilitzar làmpades solars en comptes de les làmpades de querosè, que són més cares i emeten CO2, no només proveeix una alternativa assequible sinó també una alternativa sostenible.

L'any passat també vam implementar una política mediambiental per les nostres quatre oficines arreu del món. Vam incorporar el medi ambient com a part d'una nova línia i un quadre de comandament que avalua l'impacte mediambiental d'un soci potencial. Aquest any hem anunciat que l'energia renovable serà part de la nostra nova estratègia d'inversió.

Reconec que no som un gran actor pel que fa al canvi climàtic. Tot i així, crec que cada negoci, independentment de la seva mida, hauria de fer la seva part de cara a ser més sostenible, i això és el que estem intentant aconseguir i millorar a Oikocredit.

Crec que l'expresident del meu país i advocat sobre el canvi climàtic, Mary Robinson, ho resumeix bastant bé: "El canvi climàtic és una amenaça, però respondre-hi obre un món d'oportunitats. La transició que hem de fer per avançar cap a un món d'emissions neutres ens proveirà de treballs, d'un planeta més saludable, un major benestar i si ho fem bé, una major igualtat

David Woods

« Enrere