Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Oikocredit realitza una inversió de gairebé 2 milions d'euros a una piscifactoria de Zàmbia

Oikocredit realitza una inversió de gairebé 2 milions d'euros a una piscifactoria de Zàmbia

yalelo-image-02.jpgdivendres, 03 de d’octubre de 2014

cooperativa sostenible finançada amb criteris de banca ètica per Oikocredit

L'inversor social i cooperativa internacional, Oikocredit, ha invertit aquesta setmana gairebé dos milions d'euros a Yalelo Ltd, una empresa d'aqüicultura sostenible de Zàmbia.

Yalelo cultiva tilàpia al Llac Kariba, que després ven al mercat local a través d'una xarxa de venedores predominantment dones.

La inversió, en una mescla d'accions ordinàries i preferents, oferirà a Oikocredit un retorn financer potencial, així com beneficis als zambians en forma d'un augment de la seguretat alimentària i l'ocupació.

El gerent d'equitat d'Oikocredit, Stefan Harpe, va dir que l'empresa tenia bons potencials de creixement donada l'alta demanda insatisfeta amb el peix fresc local, un recurs que ha quedat empobrit degut a la sobrepesca.

"La dieta tradicional ha depès històricament del peix, sobretot tilàpia, com a primera font de proteïnes", explica Harpe.

"Degut a la severa sobrepesca del país, el mercat domèstic ha hagut de dependre del peix congelat importat per sostenir la població. Yalelo té el potencial de capturar una proporció creixent del mercat domèstic del peix i també de créixer a nivell regional", diu Harpe.

El director executiu de Yalelo. Bryan McCoy, explica que la visió de Yalelo és la d'esdevenir l'empresa líder en aqüicultura sostenible de Zàmbia i després convertir-se en una de les principals empreses de pesca regionals.

"Aspirem a produir 8.000 tones, al voltant de 20 milions de peixos per any en plena producció a Zàmbia, i la inversió d'Oikocredit ens permetrà moure'ns ràpidament cap aquest objectiu", diu McCoy.

"També veiem el potencial d'expandir-nos a través de l'Àfrica Subsahariana, ja que els mercats regionals mostren una forta possibilitat de substitució de la importació i de creixement orgànic", afegeix McCoy.

L'empresa de peix també recolzarà la indústria de soja* local, ja que la tilàpia es desenvolupa en aquesta proteïna vegetal.

Yalelo dóna actualment treball a jornada completa a 175 persones.

Cooperativa de piscifactoria sostenible amb microcrèdits de finances ètiques d'Oikocredit

Oikocredit és una cooperativa internacional i inversor social que proporciona finançament al sector de les microfinances, organitzacions de comerç just, cooperatives i empreses petites i mitjanes.

Per més informació sobre Yalelo, visita: www.yalelo.com

* no modificada genéticamente

« Enrere