Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Oikocredit i ElectriFI donen suport a l'energia no connectada a la xarxa pels kenyans/es de baixos ingressos amb Solar Panda

Oikocredit i ElectriFI donen suport a l'energia no connectada a la xarxa pels kenyans/es de baixos ingressos amb Solar Panda

logo (1).pngdijous, 07 de de juliol de 2022

La nova associació ajudarà a sostenir el creixement de l'electricitat domèstica neta, segura i assequible al país.

L'inversor d'impacte social i cooperativa mundial Oikocredit i la Iniciativa de Finançament de l'Electrificació (ElectriFI), finançada per la UE, han acordat co-invertir 4 milions de dòlars cadascú en els sistemes solars domèstics de Solar Panda, que beneficien les comunitats de baixos ingressos a Kenya.

Gràcies a aquesta nova col·laboració, Solar Panda utilitzarà la inversió per augmentar la seva oferta de productes, ampliar la seva petjada a Kenya (fins i tot en regions tradicionalment desateses) i també preparar el terreny per a una major expansió a l'Àfrica subsahariana.

Des de 2018, Solar Panda ha subministrat més de 200.000 sistemes solars domèstics arreu de Kènia a través de les seves 37 sucursals minoristes, fet que la converteix en una de les empreses de més ràpid creixement en el sector. Dona feina a més de 300 persones a Kenya i compta amb una xarxa de més de 1000 agents de vendes independents.

Els kits actualitzables de Solar Panda venen amb llums, càrrega per mòbils, ràdio, llanterna i altres opcions addicionals. Quan els clients retornin el préstec inicial, esdevenen propietaris de la unitat i no han de tornar a efectuar cap altre pagament.

ElectriFI és un mecanisme d'inversió d'impacte que dona suport a l'accés a serveis d'electricitat i energia fiables, assequibles i sostenibles en mercats difícils, principalment a l'Àfrica subsahariana. Rep finançament de la Unió Europea, el programa Power Africa d'USAID, del Govern de Suècia i del Govern d'Itàlia.

Llegeix el comunicat de premsa complet aquí (en anglès) >

« Enrere