Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Oikocredit dóna suport als petits productors de cacau de Costa d'Ivori

Oikocredit dóna suport als petits productors de cacau de Costa d'Ivori

FEDCO-GH-036.jpgdimecres, 14 de de desembre de 2022

El cacau de l'arbre del cacau és l'ingredient principal de tota la xocolata que es ven al món. El cacau també és crucial per a l'economia de Costa d'Ivori. Com a principal cultiu agrícola i producte bàsic d'exportació, el cacau manté al voltant d'1,5 milions de llars entre els més de 28 milions d'habitants del país.

Els petits productors i les petites i mitjanes empreses agrícoles dels països de baixos ingressos, inclòs el sector del cacau de l'Àfrica occidental, actualment no tenen un finançament adequat. En el sector del cacau, la majoria dels agricultors lluitaven per aconseguir una renda vital. Les dones solen tenir explotacions més petites que els homes i tenen menys accés a formació i finançament.

Omplir aquest buit de finançament és crucial per millorar les oportunitats econòmiques de les poblacions rurals marginades, especialment de les dones. I ajuda a construir sistemes alimentaris més sostenibles, protegir els boscos i la biodiversitat i frenar el canvi climàtic.

Grans de cacau de Comerç Just, d'organitzacions finançades per Oikocredit sota criteris de banca ètica.

Oikocredit treballa amb cooperatives de productors de cacau, pimes i institucions de microfinançament (IMF) actives en el sector del cacau de Costa d'Ivori. Les nostres finances ajuden els productors/es a comprar insums agrícoles, com ara fertilitzants, contractar treballadors/es de temporada en el moment de la collita i pagar el transport, l'assecat i l'emmagatzematge.

Coneix més detalls de la feina que fem finançant el sector del cacau, en aquesta nota de premsa >

« Enrere