Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Kenya: condicions ideals per a les instal·lacions solars

Kenya: condicions ideals per a les instal·lacions solars

Carrying out a routine inspection of the ground-level solar installation at Central Universitydijous, 23 de de març de 2023

A principis del 2022, Oikocredit va invertir 5 milions d'euros en l'empresa d'energies renovables ecoligo, que opera en mercats emergents de tot el món des de la seva seu a Berlín. Oikocredit va parlar recentment amb la Claudia Rothe, Directora de Captació de Fons d’Ecoligo, sobre el treball dels especialistes en energia solar, especialment a Kenya. [1]

ecoligo va ser fundada el 2016 per en Martin Baart i en Markus Schwaninger, els quals havien treballat a Ghana i Kenya. Després d'experimentar que la falta de finançament és el principal obstacle per a la implementació d'empreses d’energia renovable en països de baixos ingressos, en Martin i en Markus van iniciar ecoligo amb la visió d'accelerar la transició energètica al Sud Global.

Oikocredit finança el treball d’ecoligo a Ghana i Kenya. El suport d'inversors d'impacte com la nostra cooperativa és crucial per als plans d'implementació de projectes d’ecoligo, segons la Claudia Rothe, Directora de Captació de Fons de l'empresa:

"Amb la inversió d’Oikocredit, podem dur a terme projectes clau més ràpidament. Per exemple, el finançament d’Oikocredit ens ajudarà a completar una important instal·lació d'energia solar per a Fresha, una empresa keniana de marques làcties que processa la llet de més de 24.000 petits agricultors. Instal·lant grans panells solars com aquests, podem aconseguir estalvis de CO2 particularment alts".

A més d'organitzar el finançament, fins i tot mitjançant micromecenatge, ecoligo gestiona la construcció, el funcionament i el manteniment dels seus sistemes solars comercials i industrials, responsabilitzant-se de cada pas.

Condicions ideals

"Les condicions geogràfiques per a l'ús de l'energia solar són ideals a l’Àfrica", afirma Cla laudia Rothe. "I a Kenya la indústria solar està especialment desenvolupada. Allí es poden trobar socis constructors adequats, així com molts clients comercials potencials de diferents sectors. I com els costos de l'electricitat són alts, canviar a l'energia solar val la pena per als nostres clients des del primer dia. Per aquestes raons, Kenya és molt interessant per a nosaltres".

ecoligo

En l'actualitat, ecoligo té 194 projectes en funcionament. A més de Ghana, a l’Àfrica Occidental, i Kenya i Uganda, a l’Àfrica Oriental, l'empresa també opera a Xile, Costa Rica, Nigèria, Panamà i Filipines.

A través de la seva solució "solar com a servei", ecoligo ofereix a les empreses clients un paquet complet de desenvolupament, finançament, construcció, explotació i manteniment. Els clients paguen quotes mensuals i, amb el temps, es converteixen en propietaris del seu sistema solar. ecoligo utilitza únicament components duradors i robustos i compleix les normes internacionals de construcció.

Claudia Rothe: "Els nostres empleats desenvolupen cada sistema in situ basant-se en les dades de consum elèctric del client. En el procés, també validem la solvència del client i examinem detingudament l'empresa. Només llavors signem el contracte. Exigim als nostres socis constructors que compleixin les nostres normes de coneixements, llicències, seguretat i salut i seguretat en el treball".

ecoligo finança la majoria dels seus projectes mitjançant crowd investing, oferint així als inversors privats oportunitats d'inversió orientades a l'impacte. A través de la plataforma ecoligo invest, persones amb tan sols 100 euros per a invertir poden donar suport a projectes de transició energètica en països com Kenya.

La primera planta solar flotant de Kenya

La Claudia Rothe ens explica que la indústria floral keniana ha exercit un paper important en la història d’ecoligo:

"Les granges de flors van ser els primers clients d’ecoligo, i associem una història d'èxit especial a Rift Valley Roses. Aquesta granja de flors va implementar la seva primera instal·lació solar amb nosaltres el 2018. Dos anys després, quan Rift Valley Roses va necessitar més energia solar, vam construir la primera planta solar flotant de Kenya, instal·lant-la en el dipòsit d'aigua de la granja. Aquesta instal·lació solar flotant aprofita la superfície disponible i redueix l'evaporació de l'aigua en cobrir gran part de la superfície de l'embassament."

[1] Entrevista a la Claudia Rothe per l’Ute Stefanie Haak; article original en alemany per Ute Stefanie Haak i Beate Hermann-Then.

ecoligo-2

« Enrere