Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Webinar Turisme Sostenible

Webinar Turisme Sostenible

Untitled design.jpgdijous, 30 de de març de 2023

Oikocredit és una cooperativa d'inversió amb impacte en les persones en països d'Àsia, Amèrica Llatina i Àfrica. Fa ja gairebé 50 anys que la cooperativa desenvolupa projectes juntament amb altres entitats la missió i la forma de treballar de les quals és afí als valors d'Oikocredit.

Si hi ha alguna cosa que caracteritza a Oikocredit en la seva manera de treballar és la transparència que mostra en el seu recorregut, la qual permet als petits inversors i inversores que confien en l'entitat visitar els projectes on inverteixen els seus diners.

A finals de febrer, des de les Associacions Oikocredit Catalunya i Oikocredit Euskadi (organitzacions sòcies de la cooperativa d'inversió ètica) vam dur a terme una xerrada en línia referent als projectes que els nostres socis i sòcies visiten cada any. Les persones inversores d'Oikocredit van estar explicant els seus viatges: en Domènec ens va explicar el seu pas per Ghana i les visites a les cooperatives de cacau; ens va parlar de com les comunitats havien rebut als viatgers i els havien acollit a les seves cases; la Sonia ens va parlar del seu pas per l'Índia, i de com d''especial va ser viure de primera mà aquella experiència. L'Aitziber d'Oikocredit Euskadi va comentar els seus viatges a l'Equador i Guatemala; va ser allí on va conèixer la realitat de moltes dones que lluiten per tirar endavant amb l'ajuda dels petits préstecs que obtenen gràcies a Oikocredit i a les organitzacions sòcies de la cooperativa en aquestes comunitats.

Però hi ha més, i és que quan parlem de viatge, parlem de sostenibilitat, i no hauríem de continuar viatjant sense tenir consciència de l'impacte que això té, i sense ser molt conscients de la nostra actitud en els viatges. D'aquest tema ens en va parlar la Rose.

Els relats dels nostres viatgers i viatgeres ens van arribar ben endins. Et deixem aquí l'enregistrament:

Amb el suport de:

Ajuntament de Barcelona

(Aquest webinar va comptar amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, en el marc de les subvencions "Enfortim" 2022.)

« Enrere