Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Un préstec de 2,1 milions d'euros d'Oikocredit a Sofipa beneficiarà a dones de zones rurals de Mèxic

Un préstec de 2,1 milions d'euros d'Oikocredit a Sofipa beneficiarà a dones de zones rurals de Mèxic

Logo Sofipa.jpgdimarts, 30 de de gener de 2024

Aquest nou acord d'associació entre Oikocredit i Sofipa atén microempreses a Oaxaca i Guerrero per donar suport a dones en localitats rurals subdesenvolupades.

Logo Sofipa

Oikocredit està augmentant el seu suport a les microempreses de Mèxic amb un préstec a termini de 40 milions de MXN (2,1 milions d'euros) a la nova organització sòcia Sofipa Corporation, SAPI de CV SOFOM ENR (Sofipa), amb seu a San Antonio de la Cal, a l'estat d'Oaxaca.

L'objectiu del nou préstec és fer costat a petites empreses de comunitats marginades, principalment dels estats d'Oaxaca i Guererro, al sud del país. Segons el Consell Nacional d'Avaluació de la Política de Desenvolupament Social (CONEVAL) del país, tant Oaxaca com Guerrero tenen àmplies zones rurals amb importants nivells de pobresa.

Guerrero tenia al voltant del 60,4% de la població en situació de pobresa el 2022, segons dades del CONEVAL. La xifra corresponent per a Oaxaca era del 58,4%.

El principal producte de Sofipa són els microcrèdits grupals per a dones. Els microcrèdits grupals, sovint denominats préstecs de llogaret o préstecs grupals, ofereixen a petits grups de persones la possibilitat d'accedir a serveis financers de manera col·lectiva.

Al voltant del 80% dels clients de Sofipa per a microcrèdits col·lectius viuen en zones rurals, i el 90% són dones.

La millora d'aquests dos grups ajuda a avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible 1, 5, 8 i 10 de l'ONU.

El préstec d'Oikocredit venç al novembre de 2027.

Llegeix el comunicat de premsa aquí (en anglès)

« Enrere