Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

La nova associació d'Oikocredit amb Patagonian Fruits fa costat al sector de la fructicultura argentina i augmenta la resiliència climàtica

La nova associació d'Oikocredit amb Patagonian Fruits fa costat al sector de la fructicultura argentina i augmenta la resiliència climàtica

Patagonian logo.jpgdiumenge, 31 de de març de 2024

L'inversor d'impacte social Oikocredit està proporcionant 6 milions d'euros en finançament a llarg termini a Patagonian Fruits a l'Argentina per a donar suport a la compra de fruita als agricultors, impulsar la producció, invertir en xarxes de protecció i augmentar les exportacions.

El préstec a cinc anys d'Oikocredit ajudarà a Patagonian Fruits, una de les principals empreses de fructicultura de l'Argentina, a ampliar el seu treball amb petits productors de pomes, peres i kiwis convencionals, orgànics i biodinàmics, així com el seu processament, embalatge i exportacions. L'empresa, amb seu a la regió de tradició en fructicultura de l'Alto Valle, a la Patagònia septentrional, utilitzarà el finançament per a inversions de resistència al canvi climàtic -principalment per a la malla d'horts fruiters en les seves pròpies explotacions i en associació amb productors locals- i com a capital d'explotació per a continuar comprant fruita a més de 100 agricultors subcontractats.

La inversió en malles s'ha tornat essencial per a contrarestar els creixents danys que sofreixen les fruites per les gelades, els pics de calor, les cremades solars, els forts vents i altres fenòmens meteorològics extrems induïts pel clima. També permet estalviar aigua mitjançant un reg eficient i garanteix una producció estable cada any. Molts dels proveïdors de Patagonian Fruits manquen d'accés a finançament, mecanització i mercats internacionals, a més d'estar exposats al canvi climàtic. La contribució de l'empresa inclou la certificació i el suport a les millores en les explotacions.

Llegeix aquí el comunicat de premsa en anglès

« Enrere