Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Oikocredit inverteix 5 milions de dòlars en Zeepay de Ghana per a millorar la inclusió financera dels treballadors immigrants

Oikocredit inverteix 5 milions de dòlars en Zeepay de Ghana per a millorar la inclusió financera dels treballadors immigrants

logoZeepay.pngdijous, 11 de d’abril de 2024

El nou acord de finançament de capital té com a objectiu ajudar a la fintech africana a expandir les seves operacions a 10 països en els pròxims dos anys.

Una nova inversió d'Oikocredit ajudarà els treballadors migrants a enviar diners a les seves famílies més fàcilment. L'inversor d'impacte social ha invertit 5 milions de dòlars en el proveïdor d'infraestructura de remeses digitals Zeepay Ghana.

La inversió forma part de la recent ronda d'inversió de 17 milions de dòlars de la sèrie A.5 de l'empresa africana de tecnologia financera.

Zeepay facilita la liquidació instantània de remeses en moneders de diners mòbils a Àfrica i el Carib en nom de les principals empreses mundials de transferència de diners. Zeepay utilitzarà els fons per a ampliar la seva presència geogràfica i ampliar la seva gamma de productes.

Les transferències digitals de diners exerceixen un paper important a l'hora d'ajudar a milions d'emigrants desatesos i a les seves famílies a accedir als serveis financers.

Una de cada nou persones a tot el món -uns 800 milions- viu en llars que reben remeses internacionals, segons l'ONU. Es calcula que les remeses a països de renda baixa i mitjana van assolir els 669.000 milions de dòlars l’any 2023 i es preveu que enguany arribin als 690.000 milions, segons el Banc Mundial.

En Samuel Ndirangu, Responsable d’Inversions d'Oikocredit, va dir: "Oikocredit es complau a associar-se amb Zeepay a mesura que augmentem la nostra cartera global de tecnologies financeres d'impacte. Les remeses són essencials per a la inclusió financera de moltes llars als països en els quals opera Zeepay, i els seus moneders digitals poden ajudar a superar els desafiaments relacionats amb la transparència, la comoditat, la velocitat i la seguretat tant per als remitents com per als destinataris dels fons. Ens complau associar-nos amb una empresa africana de ràpid creixement dirigida per un equip capaç i esperem donar suport al seu creixement."

Llegeix la notícia completa aquí [en anglès]

« Enrere