Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Nou acord per ampliar els fons destinats als agricultors

Nou acord per ampliar els fons destinats als agricultors

Picture1.pngdimarts, 13 de d’agost de 2024

Oikocredit i el Fons IDH Farmfit estan alineant els seus enfocaments per reduir la bretxa de finançament dels petits agricultors.


Oikocredit i el Fons IDH Farmfit han acordat alinear els seus enfocaments en les operacions d'abastiment i inversió amb l’objectiu de finançar cooperatives agrícoles i altres petites i mitjanes empreses (pimes) de manera més eficient.

Les dues organitzacions compartiran xarxes i coneixements als països productors per buscar, estructurar i supervisar les operacions de finançament. També compartiran riscos i proporcionaran l’assistència tècnica necessària per garantir l’èxit i la sostenibilitat del seu abast.

L’acord combina els punts forts d’Oikocredit en inversions d’impacte amb l’enfocament especialitzat del fons en els petits agricultors. S'espera que creï fortes sinergies que condueixin a un augment dels ingressos dels agricultors.

L'agricultura és un component essencial de l'economia mundial, ja que representa més del 25% del producte interior brut a molts països, segons el Banc Mundial. Però els pagesos lluiten per obtenir els fons que necessiten, i el dèficit dels petits pagesos s'ha estimat en 450.000 milions de dòlars.

En Hans Perk, Director de Finances Especialitzades i Desenvolupament Comunitari d'Oikocredit, ha declarat: “La petita agricultura és la columna vertebral de moltes economies emergents. La col·laboració amb l'IDH permet a Oikocredit invertir més en els petits agricultors, que són importants per proporcionar aliments segurs i assequibles a les comunitats locals i tenen un paper crucial en la lluita contra el canvi climàtic.»

> Llegeix el comunicat de premsa complet aquí (en anglès).

« Enrere